Varför behöver du en kreativ webbutvecklare? (2023)

Varför ska du anlita en webbutvecklare? Idag är det enkelt att skapa en egen hemsida utan att behöva sitta på kod kunskaper. Det finns massvis med olika plattformar som erbjuder dig enkla verktyg för att du själv ska kunna bygga en hemsida. Det kan kännas dyrt och dessutom onödigt att anställa en webbutvecklare, men det finns många fördelar med att anställa en webbutvecklare. 

Vad gör en webbutvecklare? 

En webbutvecklare är en systemutvecklare som arbetar med att utveckla webbappar och webbtjänster, helt enkelt olika produkter för webben. En webbutvecklare kan jobba både front- och backend. 

En webbutvecklares dagliga arbetsuppgifter är att vidareutveckla, underhålla, felsöka och åtgärda säkerhetsbrister på webbapplikationer(dvs webbplatser, appar eller andra digitala tjänster). En webbutvecklare arbetar via projektledare eller seniorutvecklare, som har direktkontakt med kunder vid projekt.

Varför ska man anlita en webbutvecklare?

Du kanske undrar varför man ska anlita en webbutvecklare? Jo, det sker en ständig utveckling på internet och webbutvecklare ligger alltid i framkant av innovationen. En webbutvecklare hjälper företag, organisationer och även privatpersoner att upprätthålla en aktiv närvaro på nätet. De ser till att din hemsida är tilltalande, förvaltad, uppdaterad från säkerhetsbrister eller andra sårbarheter.

Få en skräddarsydd hemsida

I flera av de plattformar som är populära idag finns det färdiga mallar att använda, och dessa duger perfekt. En webbutvecklare kan istället för att använda en färdig mall anpassa en hemsida efter dina behov och önskemål. En snygg hemsida som är användarvänlig. 

Anpassade funktioner till din hemsida

WordPress plattformen är idag marknadsledande för att bygga hemsidor och erbjuder massa med bra funktioner. Om du exempelvis vill att din hemsida ska vara mer interaktiv kan du anställa en webbutvecklare som hjälper dig att koda funktioner som du annars inte kan få via WordPress. Med en erfaren utvecklare har oändliga möjligheter. 

Hjälper dig att synas 

Sökmotoroptimering (SEO)  är en viktig del av en hemsida för att potentiella kunder ska kunna hitta till dig före dina konkurrenter. Idag söker människor efter information via sökmotorer, exempelvis Google, innan de ska köpa en tjänst/produkt. Detta för att kunna jämföra exempelvis priser och se recensioner. En webbutvecklare kan hjälpa dig med din hemsidas tekniska SEO genom att optimera bra sökord och innehåll till din sida, för en bättre prestanda och snabbare webbplats, som är önskvärt av alla sökmotorer för ge webbplatsen bättre ranking. Det kan generera fler besökare till din hemsida, som i sin tur kan generera nya kunder till dig. 

Lästips: Vad är SEO?

Vad behöver du tänka på när du anlitar en webbutvecklare? 

Det kan vara svårt att hitta en utvecklare som passar dina behov. Vet du inte vad du ska kolla efter? Här kommer några tips som är bra att ha i åtanke när du ska välja webbutvecklare.

Planera projektet 

Ha inte bråttom och försök planera projektet innan du börjar leta efter en webbutvecklare. Se över vad du vill få gjort med projektet och sätt upp mål. Detta sparar tid och ökar chansen till att du lyckas hitta rätt webbutvecklare. 

Duktiga webbutvecklare är sällan tillgängliga på kort varsel eftersom de oftast har mycket att göra och därför är det bra att du har en planering som du kan presentera när du väl kontaktar olika webbyråer. Var selektiv i din jakt på den rätta webbutvecklaren, och bli inte alltid blind för priset. Det finns även möjlighet att få ner kostnaderna om projektet kan bli långsiktigt.

Vilka har arbetat med denna webbutvecklaren förut?

Finns det referenser från tidigare som är nöjda med arbetet? Gå igenom företagets tidigare projekt och spana in. Läs recensioner och betyg för att bilda dig en uppfattning om vad andra personer tycker. 

Webbyrå eller frilansare?

Att välja en frilansare eller en webbyrå beror helt på vilket typ av projekt du vill ha hjälp med. Är det ett mindre projekt kan en frilansare vara ett alternativ. Nackdelen med att anställa en frilansare kan vara att de redan har kunder och därför inte kan vara till hands i samma utsträckning som du behöver. Sedan kan det också vara så att de inte kan erbjuda samma support ifall ett problem uppstår på hemsidan då de har andra kunder. 

En webbyrå kan därför vara mer pålitlig då de oftast har fler anställda som är kunniga inom olika delar och kan ge dig snabb support. Helt enkelt ett tryggare och stabilare val. 

Kategorier