Google ads

Snabbt resultat för ökad trafik och försäljning

Google Annonsering, eller som det också kallas, Google Ads, är Googles egna digitala annonseringsverktyg och har blivit världsledande inom området. Dessa annonser syns högst upp eller längst ner på sidan när du gör en sökning i Google. Med Google Ads kan du betala för att synas bland de första resultaten när någon söker på nyckelord som du har kopplat till din annons. Det bästa är att du endast betalar när någon faktiskt klickar på din annons. Detta ger dig full kontroll över dina kostnader för Google Ads.

Boka digitalt möte med oss idag!

SEO hero

Google ads

Snabbt resultat för ökad trafik och försäljning

Google Annonsering, eller som det också kallas, Google Ads, är Googles egna digitala annonseringsverktyg och har blivit världsledande inom området. Dessa annonser syns högst upp eller längst ner på sidan när du gör en sökning i Google. Med Google Ads kan du betala för att synas bland de första resultaten när någon söker på nyckelord som du har kopplat till din annons. Det bästa är att du endast betalar när någon faktiskt klickar på din annons. Detta ger dig full kontroll över dina kostnader för Google Ads.

Boka digitalt möte med oss idag!

Varför ska du använda Google Ads?

Google Ads är en kraftfull digital marknadsföringsplattform som ger företag möjligheten att nå en bred och relevant publik på en av världens mest använda sökmotorer. Genom skräddarsydda annonser kan du öka din synlighet, attrahera potentiella kunder och öka konverteringar, vilket resulterar i en effektiv och målinriktad marknadsföringsstrategi.

Hur fungerar Google Annonsering med oss?

Såhär fungerar vår arbetsprocess.

1. Sökordsanalys


En sökordsanalys hjälper dig identifiera lönsam trafik till din hemsida. Vi undersöker dina produkter, kunders sökprofiler och konkurrensen. Utifrån detta bestämmer vi vilken trafik som är viktig för ditt varumärke och försäljning, samt vilken som ska uteslutas. På sådan viss kan vi även estimera en budget för dina kampanjer och så vidare.

2. En kampanj struktur

Nästa steg är att bestämma kampanjstrukturen i ditt Google Ads-konto och förutsättningarna för din Google annonsering. Vi optimerar kampanjen kontinuerligt och skapar en relevans mellan sökord, annonser och landningssidor. Du får full kontroll över kostnader och var trafiken kommer ifrån, du behöver alltså inte oroa dig att kostnaderna ska springa iväg. Uppsättningsprocessen tar vanligtvis mellan två till fyra veckor då vi noggrant analyserar potentiella kunders sökbeteenden.

3. Annonser


Vi skapar presterande annonser som ger rätt klick. Genom sökordsanalys och kampanjstruktur attraherar vi nya kunder till din sajt, inte bara besökare. Google annonsering är en dynamisk process som vi kontinuerligt optimerar för ökad lönsamhet.

4. Alltid en löpande optimering

Din sökmotorkonsult kommer att optimera, utveckla och hantera din Google annonsering löpande med målet att öka din lönsamhet och avkastning över tid. Saker vi optimerar:

  • Sökord, söktermer, kampanjer och annonser
  • Budnivåer
  • Ständig koll på negativa sökord för att utesluta olönsam trafik
  • Landningssidor genom att testa flera och ge konverteringstips
  • Utformning av annonser efter prestation
  • Test av nya sökord med potential för att få bättre resultat

5. Rapportering

Vi ger löpande rapporter och analyserar de uppsatta målen och nyckeltalen för din sökordsannonsering. Vi ger rekommendationer för nästa steg och föreslår förbättringar när vi ser möjligheter. Med oss vid rodret för din sökordsannonsering kan du vara trygg att du får bästa möjliga förutsättningar för lönsam synlighet.

Hur vi kan hjälpa dig med din innehållsmarknadsföring:

Skapa en Persona

Har du koll på din målgrupp? Vi skapar personor utifrån din målgrupp, för att hjälpa dig att tydliggöra din målgrupp och ge dig en klarare bild!

Skapa en strategi

Tillsammans med dig skapar vi en strategi för din innehållsmarknadsföring. Vi går tillsammans igenom vilka dina mål och behov är.

Vi gör Mätningar för att se resultat

För att mäta resultaten använder vi oss bland annat av Google Analytics. Vi skapar skräddarsydda GA4 rapporter utifrån dina KPI:er. Vi redovisar för dig hur det går, så att du också känner dig delaktig på resan!

Gör en Tidsplan

Tillsammans med dig skapar vi en tidsplan utifrån dina behov och mål. Den är skräddarsydd till dig och ditt företag!

Skapar Innehåll

Vi hjälper dig gärna att skapa innehåll till dina kanaler, allt från bild till text. Engagerande och roligt innehåll är verkligen viktigt!

Vanliga frågor om Google Annonsering

Behöver jag ett Google Ads konto?

Ja! För att använda Google Ads måste du sätta upp ett konto. Om du inte redan har ett Google Ads konto sedan tidigare så hjälper vi dig att sätta upp ett!

Hur stor budget behöver jag?

Det är väldigt individuellt, och beror helt på vilken typ av kampanj du vill skapa. Om du är osäker kan du alltid boka kostnadsfri rådgivning hos oss!

Vad är en sökordsanalys?

Sökordsanalys är processen att identifiera och välja ut de mest relevanta och sökta orden eller fraserna som människor använder när de söker efter information, produkter eller tjänster online. Målet är att förstå vilka ord och fraser som är mest populära inom din bransch eller ämnesområde, så att du kan optimera din webbplats eller innehåll för dessa söktermer. Genom att göra detta kan du öka chansen att din webbplats syns högre upp i sökmotorresultaten och locka mer trafik och besökare.

Hur lång tid tar det innan jag kan se resultat?

Du kommer kunna följa dina resultat direkt när kampanjerna sätts igång. Har du inte haft kampanjer tidigare kommer det däremot dröja ca 90 dagar innan vi kan börja optimera de nya kampanjerna. Under dessa 90 dagar kommer vi testa olika sökord och söktermer, för att samla in tillräckligt med data för att veta hur vi ska optimera dina kampanjer på bästa sätt för bäst resultat.

Vad är sökord och söktermer?

Sökord är de ord eller fraser som människor skriver i sökmotorer när de letar efter information. Söktermer är helt enkelt olika variationer av dessa ord eller fraser som används för att söka efter samma sak. Till exempel är ”hundras” och ”valpträning” olika söktermer som båda handlar om att träna hundar.

seo bg cover

Vad kan du förvänta dig av vår Google optimering?

Massiv räckvidd

I Sverige görs det ca 55 miljoner sökningar per dag. Bland dessa sökningar kan det vara personer som letar efter lösningar på problem eller tjänster, som ditt företag kan erbjuda.

Om du kan hjälpa dem att hitta svaret, är de mer benägna att välja ditt företag trots att det är en sökannons.

Uppnå bättre resultat än bara SEO

Sökmotoroptimering är fortfarande viktigt för webbsidor, men det kan ta tid innan man kan börja se resultat från organisk sökmotoroptimering.

Med Google Annonsering kan du komma igång snabbare och du kan hoppa över alla organiska resultat på en sökmotors resultatsida, som exempelvis Google. Det ökar oddsen att folk ser dig först.

Breda och specifika matchningar

Med Google Ads kan Google hjälpa dig att hitta kunder som letar efter din produkt eller tjänst, med hjälp av att skapa annonser som matchar sökorden du valt.

Det går också att skapa annonser som inte matchar de exakta orden ni har valt till er annons. På så sätt finns det en stor bredd på potentiella kunder.

Bra budget möjligheter

Med Google Ads kan du enkelt sätta avgränsningar för din dagliga budget. Du kan alltså alltid vara säker på att du inte spenderar mer än du budgeterar, utan att du behöver sitta och övervaka konstant.

Vill du komma igång med Google Ads?

Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan, så kontaktar vi dig gällande din kommande webbprojekt.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.