Vad är Digital marknadsföring?

Digital marknadsföring innefattar all marknadsföring av produkter eller tjänster som sker via digitala kanaler, digitala plattformar och sociala medier. Med hjälp av Google Ads kan du annonsera för potentiella kunder som aktivt söker efter det du erbjuder, på så sätt hitta nya kunder. Google Ads är en lönsam och effektiv marknadsföring.

digital marknadsföring

Hjälp med Google Ads

Det är inte helt enkelt att komma igång med Google Ads. Vi har lång erfarenhet och stor kompetens inom Google Ads och hjälper er med annonsering i Google Ads.

Google Ads

Google Ads är Googles egna digitala annonseringsverktyg och är världens största idag. Annonserna är det du finner högst upp eller längst ner på Google. Med Google ads annonser betalar du för att synas högst upp och behöver bara betala när någon klickar på din annons. Du får alltså full kontroll över din Google Ads-kostnad. Google Ads erbjuder många automatiserade system för att dina annonser ska synas på rätt plats vid rätt tid, däremot behöver dessa kontinuerligt optimeras, där hjälper vi dig.

Varför ska du använda Google Ads för digital marknadsföring?

Google har en massiv räckvidd

I Sverige görs det ca 55 miljoner sökningar per dag. Bland dessa sökningar kan det vara personer som letar efter lösningar på problem eller tjänster, som ditt företag kan erbjuda.

Om du kan hjälpa dem att hitta svaret, är de mer benägna att välja ditt företag trots att det är en sökannons.

Uppnå bättre resultat än bara SEO

Sökmotoroptimering är fortfarande viktigt för webbsidor, men det kan ta tid innan man kan börja se resultat från organisk sökmotoroptimering.

Med Google Ads kan du komma igång snabbare och du kan hoppa över alla organiska resultat på en sökmotors resultatsida, som exempelvis Google. Det ökar oddsen att folk ser dig först.

Breda och specifika matchningar

Med Google Ads kan Google hjälpa dig att hitta kunder som letar efter din produkt eller tjänst, med hjälp av att skapa annonser som matchar sökorden du valt.

Det går också att skapa annonser som inte matchar de exakta orden ni har valt till er annons. På så sätt finns det en stor bredd på potentiella kunder.

Bra budget möjligheter

Med Google Ads kan du enkelt sätta avgränsningar för din dagliga budget. Du kan alltså alltid vara säker på att du inte spenderar mer än du budgeterar, utan att du behöver sitta och övervaka konstant.

Google Analytics (GA4)

Google Analytics använder KPI för att övervaka, analysera och optimera användarens beteende på olika webbplatser. Google Analytics mätvärden hjälper bland annat dig att nå dina marknadsföringsmål.

Vad är KPI?

KPI (Key Performance Indicators) och är mätbart värde som kan visa ditt företag hur effektivt ni når era mål under en avgränsad tidsperiod. Det är ett sätt för att få en övergripande överblick om hur bra affärerna går.

Lista med vanliga KPI:er:

Här är några vanliga KPI:er. Det går även att anpassa efter dina behov.

  • Köp som görs på webbutiken
  • Registrering på webbplatsen
  • Signar nyhetsbrev
  • Ringer/klickar på telefonnummer/email address

Så här jobbar vi

När du startar upp ett nytt Google Ads konto kommer vi behöva minst 3 månader för att samla in data innan vi kan börja hitta rätt optimering för just dina kampanjer. Du som kund kommer alltid att äga ditt egna Google Ads-konto och betalar för annonseringskostnader direkt till Google. Vi arbetar i följande steg:

Sökordsanalys

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi göra en sökordsanalys för att kunna se vilka sökningar som genererar mer visningar i din bransch. Vi går tillsammans igenom vilka ord som bäst representerar ditt företag, sökprofilerna för dina kunder och givetvis hur konkurrensen ser ut.

Vi analyserar vilken trafik som är viktig för just ditt företag från ett varumärkes och säljperspektiv. På så sätt kan vi se vilken data vi kan utesluta. Efter analysen sammanställer vi sökord som passar din annonsering.

Kampanj struktur

Efter sökord analysen ser vi över förutsättningarna för din annonsering och bestämmer kampanj strukturen för ditt Google Ads-konto. Vi ser över ditt företags behov för att skapa en bra koppling mellan sökord och annonserna.

Här bestämmer vi tillsammans vart och när dina annonser ska visas, och du har full kontroll över kostnaden över dina annonser.

Annonsering

Det är viktigt för oss att locka nya kunder till dig, och inte bara nya besökare. Utifrån sökord analysen och kampanj strukturen tar vi fram annonser som kommer att prestera, attrahera och leverera det vi vill uppnå. Eftersom du betalar för varje klick är det viktigt att vi får rätt sorts klick.

Löpande optimering

Vi kommer ständigt att se över dina Google Ads-annonser för att ständigt öka din lönsamhet och avkastning över tid. 

Vi optimerar:

  • Sökord – vi gör med jämna mellanrum nya sökord analyser
  • Annonser – A/B test annonser
  • Kampanjer 
  • Rensar negativa sökord 
  • A/B test för att testa vilken av två versioner (A & B) som presterar bäst.
  • Skapar anpassade landningssidor för kampanjer

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan, så kontaktar vi dig gällande din kommande webbprojekt.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.