Ny WordPress användare? Så skapar du en användare(2023)

När man installerar sin WordPress hemsida så får man skapa en admin användare och detta brukar webbansvarige använda. Det förekommer ganska ofta att man vill kunna vara fler personer som ska jobba med sidan, man kanske har skribenter, designers eller bara anställda som ska ha tillgång.

Här nedan kommer vi gå igenom hur du skapar upp en ny WordPress användare och även gå igenom de olika användarroller som man kan välja på i WordPress och även vad man får åtkomst till under de olika rollerna.

Hitta till sidnavigationen

Det är bara administratörer som kan skapa nya användare, så är du en administratör ska du inne i admin se en menyflik som heter ”Användare”, klicka på denna.

wordpress användare exempel vägledning
Hittar du på WP adminpalen till vänster

Inne i användarsidan

Nu när du klickat på användare så kommer du se en lista med alla WordPress användare som finns skapade på denna sida. Här kan du redigera, ta bort och lägga till nya användare. Idag ska vi lägga till en ny användare åt oss, så uppe till höger om titeln ”Användare” har du en knapp där det står skapa ny. Klicka på denna så ska du komma till en ny sida där du får fylla i uppgifter på den nya användaren.

Screenshot 2023 05 22 at 17.48.56 1
Hitta alla dina användare din WordPress hemsida

Obligatoriska fält för användaren

Nu har du fått upp ett par fält som ska fyllas i, om du inte har några extra plugins som ger dig fler fält att fylla i så måste du bara ange AnvändarnamnE-post och Roll som du ser är gulmarkerad.
Fyll i på användarnamn ”Support”, e-post ”drift@wpmedia.se” och välj roll ”Administratör” för att vi ska kunna börja hjälpa dig med din webbplats.

Viktigt här att du ser till att rollen är ”Administratör”.

Du kan läsa vidare mer om alla dem olika WordPress användare roller.

Du kan alltid fylla i mer detaljer men oftast räcker det med dessa tre fält.

Screenshot 2023 05 22 at 17.54.25
Lägg in en ny användare till din WordPress hemsida

Behöver du mer hjälp?

Om du har problem med att skapa en ny WordPress användare, finns vi här för att vägleda dig. Du kan alltid kontakta oss för mer vägledning, hjälp och råd.