FAQ – här hittar du topp 10 frågor och svar för din hemsida

Vanligaste frågor och svar för din hemsida
Vanligaste frågor och svar för din hemsida

Här hittar du svar på dem mest vanligaste frågor (FAQ) vi får gällande underhållsarbete på en WordPress hemsida eller e-handel byggda med Woocommerce plattformen.

Kontakt

Hur kommer jag i kontakt med er?

Vi erbjuder kundservice 9-17 helgfria vardagar. Du är alltid välkommen att kontakta oss via chatta, maila eller ringa oss vid frågor och funderingar du inte hittar svar på här.

Saknar du innehåll på vår FAQ?

Vi försöker att ständigt hålla vår FAQ uppdaterad med frågor och innehåll för att du som besökare ska kunna få den informationen du letar efter. Om du upplever att vi saknar information, kontakta oss gärna. Vi bryr oss om dina synpunkter!

Gällande Drift- & underhållspaket

Varför behöver man regelbunden drift och underhåll på sin WordPress hemsida?

När man investerar i en ny webbplats finns det en vanlig missuppfattning att den “kommer att fungera felfritt för alltid”, tyvärr är det inte så enkelt eftersom en webbplats är en levande dokument.

Med tiden kommer buggar och säkerhetsproblem att bli en del av det. Vi ser till att din webbplats kör den senaste mjukvaran, är stabil, säker och snabbare än någonsin tidigare.
Och om du har en fråga eller ett problem, är vi är här för att hjälpa dig med dina WordPress problem som kan förekomma. Ingen mer huvudvärk.

Vad ingår för regelbunden underhållsarbete på en hemsida?

Vad som ingår beror på vilket avtal du har med oss.
Vår paket omfattar: WordPress, tema- och pluginuppdateringar i en säker molntjänst för testning innan läggs in på live webbplatsen, säkerhetskopieringar utanför webbplatsen och säkerhetsövervakning.
För mer information om våra olika paket, vänligen besök sidan om drift- och underhållspaket.

Vad ej ingår med regelbunden underhållsarbete?

  • Flytta webbplatser. Att flytta webbplatsen till en ny värdleverantör ingår inte. Det kan dessutom begäras mot timpriset.
  • Sökmotoroptimering. SEO-relaterat arbete ingår inte. Det kan dessutom begäras mot timpriset.
  • Lägger till sidor. Vi kan hjälpa kunden i processen att skapa nya sidor, men det ingår inte i våra avtal. Det kan dessutom begäras mot timpriset.
  • Nya funktioner. Lägga till nya funktioner ingår inte. Det kan dessutom begäras mot timpriset.

Hur lång är bindningstiden?


Perioden för ett paket är 12 månad, du kan säga upp det när som helst därefter med en månads uppsägningstid.

Kan man ha en prövningsperiod?


Vid beställning av våra webbpaket, ingår just nu tre månader drift- och underhållspaket till ett värde av 1 470 SEK (Mini paket).

Hjälp, min hemsida blivit hackad!

Varför just min hemsida?

I de flesta fall blev du hackad för att din webbplats, ditt tema och/eller plugins inte var uppdaterade.

“Hackare” upptäcker ofta sårbarheter i koden och kommer att försöka dra fördel av detta. I de flesta fall behövs ingen mänsklig handling ens under hela denna process.

De flesta attacker riktas inte mot en specifik webbplats eller organisation, utan görs genom automatiserade skript som söker igenom Internet efter webbplatser som kan vara lämpliga kandidater för en exploatering. När dessa skript upptäcker mjukvara med en sårbarhet körs ett automatiserat skript som installerar skadlig programvara på den webbplatsen (till exempel nätfiskesidor eller programvara för skräppost). Att hålla din programvara uppdaterad och ha säkerhetsåtgärder på plats kommer att skydda dig från det.

Kan ni fixa min hemsida?

Troligtvis Ja. Fram till nu har vi kunnat fixa alla hackade webbplatser vi stött på, men det är ingen garanti.

Om till exempel dina webbplatsfiler har raderats och det inte finns några säkerhetskopior, är chanserna för återställning nära noll. Det är en av anledningarna till att vi råder alla att säkerhetskopiera sina installationer.

Hur mycket kommer det att kosta att fixa min hemsida?

Det vi gör först är att analysera situationen för att se vad vi kan göra. Detta tar vanligtvis mellan 1-2 timmar, samtidigt som vi håller testar att åtgärda felet med webbplatsen.
Efter analyserna kan vi eventuellt löst problemet redan, alternativ komma med ett förslag för att kunna gå vidare beroende av webbplatsens uppsättning.

För detta tar vi en fastpris på 2 500 ex.moms.

Uppdatera din WordPress hemsida

Att köra uppdateringar är enkelt, vad kan gå fel?

I en prefektvärld är en uppdatering en fråga om att trycka på en knapp och din webbplats körs perfekt med den senaste mjukvaran. Men i den verkliga världen är det inte alltid så. Efter en uppdateringskonflikt mellan serverprogramvara är CMS och plugins är ett mycket vanligt problem.

Dessa problem måste sedan lösas och det finns ingen knapp i ditt CMS som du kan trycka på för att få det att hända. Kort sagt är uppdatering inte alltid direkt, att inte uppdatera är dock inte heller ett alternativ.

Här kan vi erbjuda våra olika drift- och underhållspaket, för att kunna sköta detta åt dig i en trygg molntjänst för hantera eventuella konflikter som sker vid uppdateringar.

Webbhosting/webbhotell

Har ni webbhotell tjänst?


Vi driver inte webbhotell själva, men har en samarbetspartner Flywheel som är en renodlad WordPress hosting byggd på Google Cloud teknik.
Ni kan besöka vår partner direkt för veta mer här.

Vi kan även lägga till denna tjänst med webbpaketet du väljer beställa av oss.