SEO OPTIMERING / SÖKMOTOROPTIMERING

Sökmotoroptimering som får dig att synas högt och brett på Google

Sökmotoroptimering (SEO) är verkligen avgörande i dagens digitala samhälle. Med den växande betydelsen av digital marknadsföring kan SEO hjälpa dig att organiskt öka synligheten på din webbplats.

Boka digitalt möte med oss idag!

SEO hero

SEO OPTIMERING / SÖKMOTOROPTIMERING

Sökmotoroptimering som får dig att synas högt och brett på Google

Sökmotoroptimering (SEO) är verkligen avgörande i dagens digitala samhälle. Med den växande betydelsen av digital marknadsföring kan SEO hjälpa dig att organiskt öka synligheten på din webbplats.

Boka digitalt möte med oss idag!

SEO optimering

SEO optimering, sökmotoroptimering eller SEO, är verkligen avgörande i dagens digitala samhälle. Med den växande betydelsen av digital marknadsföring är SEO en metodik som kan omvandla okända webbplatsbesökare till betalande kunder på ett effektivt sätt.

I det digitala landskapet bombarderas dagens konsumenter av upp till 10 000 reklambudskap dagligen, vilket gör det utmanande att sticka ut. Här är SEO optimering nyckeln för att ditt företag ska kunna framträda i mängden och nå relevanta kunder.

Om du jämför SEO med sociala medier och e-postmarknadsföring har både betald och organisk trafik från sökmotorer visat sig konvertera bättre. Detta beror på att när du syns på rätt plats, vid rätt tillfälle, inför personer som aktivt söker efter det du erbjuder, blir träffen mer träffsäker och relevant.

Läs mer om SEO optimering: Vad är SEO?

Hur fungerar SEO optimering?

Sökmotorer som exempelvis Google och Bing använder sökrobotar för att utforska och indexera alla webbplatser på internet. Dessa robotar ”crawlar” genom att följa länkar och samla information från olika webbsidor. Informationen samlas sedan in i sökmotorernas index, vilket fungerar som en omfattande databas.

När någon gör en sökning, använder sökmotorn sin algoritm för att matcha den insamlade datan med de relevanta sökorden. Det är här SEO optimering kommer in i bilden. Genom att optimera din webbplats för sökmotorerna kan du göra den mer synlig för sökrobotarna och säkerställa att de effektivt kan utforska (crawla) och indexera den.

Genom att använda SEO-tekniker kan du förbättra din webbplatsens chanser att rankas högre i sökresultaten för relevanta söktermer. Detta leder till ökad synlighet för din webbplats och därmed potentiellt fler besökare, vilket i sin tur kan öka möjligheten till att konvertera dessa besökare till potentiella kunder.

Hur fungerar SEO optimering med oss?

Vi på WP hemsida metodiskt och noggrant för att hitta rätt sökord och sätta upp en struktur, samt arbetssätt, som ökar er trafik och försäljning. Så här fungerar vår SEO optimering arbetsprocess.

Teknisk– och nulägesanalys

Vi gör en SEO-teknisk analys för att se var webbplatsen står idag samt vad som behöver göras för att skapa en bra grund att stå på under det kommande arbetet. Vi tittar även på hur mycket trafik webbplatsen drar in samt hur denna beter sig. Tillsammans med kunden diskuterar vi specifika mål och fastställer viktiga KPI:er som vi ska mäta och följa.

Sökordsanalys

Med en sökordsanalys kan vi identifiera lönsam trafik till på din hemsida. Vi undersöker kunders sökprofiler, dina produkter och såklart din konkurrens. Sökordslistan diskuteras och spikas sedan i samråd med dig som kund. På så sätt kan vi estimera en budget för dina kommande kampanjer och så vidare.

On-page optimering

Vi granskar din hemsidas sidstruktur och befintliga innehåll för att kunna skapa en hållbar och framgångsrik plan. Vår strategi fokuserar på att utforma din webbplats på ett sätt som primärt är optimerat för användarupplevelsen samtidigt som det även tillgodoser sökmotorernas krav. Detta innebär att vi arbetar med optimering av sidans titlar, meta-beskrivningar, rubriker, interna länkar och nyckelord.

Off-page optimering

En av de mest betydelsefulla faktorerna inom off-page SEO är länkar. Genom att skapa externa relevanta länkar genom link-building som pekar mot kundens webbplats, kan det hjälpa dig att stärka din webbplats auktoritet, förbättra sökmotorrankingen och öka synligheten på nätet. Detta leder till ökad trafik, fler potentiella kunder och en framgångsrik närvaro i den digitala världen.

Rapportering och uppföljning

SEO är en kontinuerlig process som handlar om att ständigt finjustera och förbättra webbplatsen baserat på den insamlade datan. Genom vår transparenta rapportering och kommunikation kan du känna dig trygg i att dina SEO-investeringar ger önskad avkastning. Vi följer kontinuerligt upp resultaten från vårt arbete med dig. För att ge en detaljerad insikt i framstegen skapar vi skräddarsydda rapporter som visar sökordens ranking samt information om trafik och konverteringar på webbplatsen.

Vanliga frågor om SEO

Hur lång tid tar det att se resultat med sökmotoroptimering?

Det är personligt och svårt att säga exakt, men med en effektiv kampanj kan vi oftast få tydliga resultat redan inom 1-2 månader. Normalt tar det runt 6 månader.

Varför är det viktigt att välja rätt SEO byrå?

Med SEO betalar du inte per klick som i många andra marknadsföringsmetoder. Istället betalar du för en persons tid och expertis. Kostnaderna för SEO ökar inte linjärt med trafiken, vilket innebär att när trafiken ökar, så behöver inte kostnaderna öka på samma sätt.

En skicklig SEO-byrå har förmågan att få er webbplats att stiga i rankningarna och nå förstasidan, vilket i sin tur kan ge er möjligheten att öka försäljningen. Att välja rätt byrå är avgörande för att nå lönsamhet snabbare och uppnå högre potential.

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal om hur vi tillsammans kan öka er försäljning och skapa framgång online. Vi sätter vår kompetens och expertis till er tjänst för att ge er den bästa möjliga SEO-strategin och resultatet för ert företag.

Vilka verktyg använder ni?

Vi använder branschenstandard verktyg så som Ahrefs för att göra SEO optimering.

Hur rapporterar ni resultaten till mig som kund?

Du som kund får en skräddarsydd månadsrapport med dina fastställda KPI:er. Vi går noggrant igenom rapporten på månads- eller kvartalsbasis under våra möten där ni även kommer kunna ställa frågor kring siffrorna.

seo bg cover

Vilka fördelar kan SEO optimering ge dig?

Ökad synlighet

Genom att sökmotoroptimera din hemsida ökar du din synlighet i sökresultatet, där ett stort antal av dina potentiella kunder söker.

Låt fler potentiella kunder hitta dig!

Ökad försäljning

Idag söker många av dina potentiella kunder på Google när de letar efter en produkt eller tjänst. Om din webbplats syns bland toppresultaten är chansen större att de hamnar på just din webbplats.

SEO leder till ökad konvertering.

Bygg ditt varumärke

Sökmotoroptimering är ett smidigt och effektivt sätt att bygga ditt varumärke på. SEO kan hjälpa dig att skapa lojalitet till dina kunder. En topplacering i Google kan hjälpa ditt företag att öka varumärkeskännedomen.

Mät framgångar

Mycket går att mäta när det handlar om SEO. Du kan alltså se om det har varit väl investerade pengar när vi följer upp resultaten. Vi använder SEO-verktyg för att hålla koll på utvecklingen.

Lär dig mer

Vad är On-page SEO?

On-page SEO är en central och viktig del av sökmotoroptimering. Det handlar om allt som sker på en specifik URL, inklusive text, titlar och rubriker. Det är av ytterst vikt att texten på din hemsida är välskriven och optimerad både för sökmotorn Google och för användarna. Väl genomförd on-page SEO nästan alltid utgör det första steget i ett projekt, och det kan generera snabba resultat om det görs på rätt sätt.

 

Vårt mål är att förse din webbplats med högkvalitativt innehåll som lockar läsarna och ger dem en positiv upplevelse. Samtidigt ser vi till att texten är optimerad för att rangordnas högt av sökmotorerna, vilket ökar möjligheten att er webbplats syns för relevanta sökningar.

Genom att lägga stor vikt vid on-page SEO och skapa välskrivet och optimerat innehåll hjälper vi er att bygga en stark grund för er digitala närvaro. Detta är en viktig del av vår övergripande SEO-strategi och leder till långsiktig framgång genom att locka besökare, öka konverteringsfrekvenser och stärka er position i er bransch.

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är en omfattande process som involverar flera aspekter av en hemsida, inklusive laddningstid, SSL-certifikat, mobilanpassning, duplicerat innehåll, XML-sitemap och strukturerad data. Hos oss på WP hemsida är teknisk SEO en integrerad del av vårt arbete när vi bygger egna hemsidor. Vi har expertisen och erfarenheten som krävs för att lansera nya hemsidor utan att förlora trafik eller prestanda.

 

Vi förstår att teknisk SEO ofta handlar om att identifiera och lösa problem som hindrar er hemsida från att nå sin fulla potential. Genom att adressera dessa tekniska utmaningar kan vi optimera effekten av den välgjorda on-page SEO. Vår omfattande lista över tekniska aspekter som måste vara på plats är en viktig grund för ett framgångsrikt projekt. Vi inleder vårt samarbete med att analysera er hemsida och genomföra de nödvändiga åtgärderna.

Vi rekommenderar starkt att ni installerar Google Search Console om ni inte redan har gjort det. Det är en branschstandard. Genom detta verktyg kan ni få insikt i sidupplevelsen, eventuella fel med HTTPS och användbarheten på mobilen. Det ger er en värdefull översikt över potentiella problemområden som bör korrigeras omedelbart för att förbättra er webbplats och användarupplevelse.

Vår dedikation till teknisk SEO garanterar att er webbplats är optimerad för både användare och sökmotorer. Vi strävar efter att erbjuda en problemfri och sökmotorvänlig webbplats som inte bara ökar trafiken, utan också ger er långsiktig framgång online.

Vad är off-page SEO?

Off-page SEO är en viktig del av sökmotoroptimering, det innebär alla aktiviteter som äger rum utanför din hemsida och syftar till att öka din webbplats styrka och auktoritet. Det inkluderar bland annat att skaffa länkar från andra webbplatser eller att få omnämningar på andra platser online. Off-page SEO är definitivt viktigt, men vi betonar att det inte bör prioriteras över on-page SEO och teknisk SEO.

 

Att ha ett starkt fokus på on-page SEO (optimering av din hemsida) och den tekniska aspekten av er webbplats är avgörande för att skapa en solid och stabil grund för er online-närvaro. Genom att förbättra er webbplats struktur, innehåll och tekniska prestanda kan ni skapa en användarvänlig och sökmotorvänlig webbplats som är grundläggande för en framgångsrik SEO-strategi.

Off-page SEO ger ofta inte omedelbara resultat, det kan ta tid att bygga upp relevanta och högkvalitativa länkar samt få omnämningar på andra webbplatser. Men det är en viktig del av en långsiktig SEO-strategi, särskilt när det gäller att etablera er auktoritet och konkurrera i branscher med hög konkurrens. Om ni befinner er i en nisch med hård konkurrens eller har ambitiösa mål, kan off-page SEO bli avgörande för att förbättra er synlighet och placeringar i sökresultaten.

Sammanfattningsvis, balansen mellan on-page, teknisk och off-page SEO är nyckeln till en holistisk och framgångsrik SEO-strategi. Vi fokuserar på att skapa en välavvägd strategi som tar hänsyn till alla dessa aspekter för att säkerställa att er webbplats når sin fulla potential och står stark mot konkurrenterna på lång sikt.

Vill komma igång med sökmotoroptemering?

Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan, så kontaktar vi dig gällande din kommande webbprojekt.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.