Så här kan du bygga hemsida effektiv med WordPress

Vi hjälper såväl privatpersoner som små och medelstora företag att komma igång eller att bygga hemsida med WordPress verktyget. Här nedan berättar vi hur du i tre steg skapar en hemsida i WordPress. Vi lägger fram de viktigaste grundstenarna som du sedan kan bygga vidare på utifrån dina visioner och behov.

Kom igång bygga hemsida enkelt

Steg 1 – Välj domän

Här till vänster kan du enkelt söka igenom olika toppdomäner som tex .com, .se, .eu, .nu mm. Beroende på typ av domän varierar priserna – för att komma igång med WP behöver du börja med en domän.

Du kommer säkert märka att vissa domännamn du testar är upptagna, tyvärr är det “först till kvarn” som gäller här. I vissa fall går det att kontakta ägaren av domänen med ett erbjudande om att köpa loss den.

När du väl har valt en domänadress köper du den, vilket låser den till dig för kommande år. Vanligtvis köps domänadresser för ett år i taget, i vissa fall även för längre perioder. Efter att du hittat och köpt den perfekta domänadressen aktiverar vi den åt dig. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan en domän aktiverats, lagom tid för dig att jobba vidare med bygga hemsida.

Är din domänadress ledig?

loading
Skriv din domänadress
Please verify that you are not a robot.

Steg 2 – Skaffa webbhotell

När du väl har köpt en domän måste den “bo” någonstans. Här kommer webbhotell/hosting in i bilden. Ett webbhotell är en server som “hostar” (lagrar) din hemsidas alla filer.

Det finns en uppsjö av webbhotell, både svenska och utländska, alla med sina fördelar och nackdelar. Vi har valt att samarbeta med Flywheel, som är en renodlad WordPress Premium hosting. För en snabbare, stabil och skalbar webbhotell. Byggd från grunden med Google Cloud teknik. Genom deras hosting kan du snabbt komma igång med att bygga hemsida, via deras egna tema eller välja bland hundratals andra gratis tema.

Vi har gjort det enkelt för dig. Vi stöttar dig i köpandet av domän och webbhotell. Därefter fixar vi allt runt omkring: Aktiverar domänen mot en webbplats och skapar en databas, e-postadresser, backup och alla andra konfigurationer som du behöver för att börja bygga hemsida.

Kom igång bygga hemsida
Börja med skaffa dig en domän först

Steg 3 – Installera WordPress

Sådär! Nu är domänen vald, betald och aktiverad samt webbhotellet fixat. Det sista steget återstår, nämligen att installera redigeringsverktyget WP. Vi utför installationen åt dig och lär dig de grundläggande funktionerna i WP du behöver kunna för att börja bygga hemsida eller blogg. Som startpunkt kommer du ha en fungerande WordPress-hemsida eller blogg, som du själv kan jobba vidare med genom att ändra tema, design, installera plugins eller kanske öppna en webbutik.

Hjälp, jag förstår inte?!

Vi förstår att det kan kännas lite krångligt i början, därför kan du boka fjärrhjälp för att få en genomgång av dessa steg och de grundläggande funktionerna i WordPress.
Känns någonting oklart kan du prata med oss i vår chatt eller maila oss via vårt kontaktformulär.
Inga frågor är för dumma, vi har också varit nybörjare och ser alltid fram emot att lära fler hur man gör, så fråga på!

Du kan alltid få hjälp från början till lansering med din nya WordPress hemsida, det ingår alltid en introduktion till WP redigeringsverktyget om hur du ska tänka inför bygga hemsida på egen hand.

Lycka till!

Få Premium hosting för din WordPress hemsida

WordPress webbhotell Premium
Premium WordPress hantering för din hemsida

Flywheel

Vi erbjuder Flywheel Premium WordPress hosting, byggd på Google Cloud teknik för att passa olika kunders behov och globala utmaningar. Målet är att tillhandahålla flexibla och kraftfulla tjänster för en stabil, prestanda stark WordPress installation och med en skalbar teknik. Flywheel är en renodlad WordPress premium plattform, vilket underlättar när man bygger hemsidor.

Byggd från botten till topp för WordPress, med prestanda och säkerhet i fokus redan i servernivå. Med vår partner behöver man inte ha några cache-plugin eller andra Malware-plugins, detta sköts av Flywheel servertekniker – du fokuserar på bygga hemsida endast.

Oderland

Oderland grundades 1998 och har sitt huvudkontor och servrar i Göteborg. Oderland är ett premiumhotell som eftersträvar att leverera en högpresterande och problemfri tjänst till sina kunder. De erbjuder en hög service och support till sina kunder, och de erbjuder support på svenska och engelska. Deras kundtjänst har bra kompetens och har ett bra arbetsflöde, samt erbjuder snabb support. 

Det som gör Oderland unika är att de jobbar med tydlig inriktning på kvalitet, än kvantitet, som utmärker sig i jämförelse med många av deras konkurrenter.

WordPress Hemsida - Så här kan du bygga hemsida effektiv med WordPress
Premium WordPress hantering för din hemsida

Loopia

Loopia är en av de äldsta aktörerna och största på den svenska marknaden och har sitt huvudkontor i Västerås, även där finns majoriteten av deras servrar. De har främst marknadsfört sig till privatpersoner, mindre företag, till medelstora företag. Loopias mål är att ge sina kunder en kvalitativ hemsida, som fullt fungerande, med flertal tjänster inom webbhotell. Loopia erbjuder support på svenska och engelska.

Loopia är ett stabilt val då dem har funnits på marknaden i 20 år och utan tvekan kommer att fortsätta att erbjuda lösningar för hemsidor i x antal år framöver.