Varför måste mitt företag skapa en hemsida och hur skaffar jag en?

skapa en hemsida företag
Varför måste mitt företag skapa en hemsida och hur skaffar jag en? 7

Varför är det viktigt att skapa en hemsida till företag? Jo, det finns flera olika anledningar. Vi kommer kort förklara varför det är viktigt att skapa hemsida, och sedan förklara hur du kommer igång, smidigt och enkelt. 

Att fronta med sociala medier räcker inte alltid till

Det är många företag som endast använder sig av sociala medier för att fronta sitt företag, vilket är ett utmärkt sätt att digitalt marknadsföra sitt företag, men oftast räcker det inte hela vägen. En hemsida är därför ett bättre alternativ, om man jämför med sociala medier.

Givetvis är sociala medier fortfarande ett bra komplement till din hemsida, och därför inte oviktig. Många företag väljer att använda sig av sociala medier då det är helt gratis. En nackdel med att förlita sig på sociala medier är att de inte är optimerade för att synas på sökmotorer, som exempelvis Google. I dagens samhälle använder 94% av Sveriges befolkning internet enligt svenskar och internets rapport 2022. Detta innebär en stor förlust för dig som företagare om du inte syns bland sökmotorerna. 

Om du skaffar dig en egen hemsida kan du visa upp ditt arbete, dina produkter och ditt varumärke på ett smart och enkelt sätt. 

skapa hemsida företag 
sociala medier
Varför måste mitt företag skapa en hemsida och hur skaffar jag en? 8

Bygg stabila kundrelationer 

Det är viktigt att dina kunder har förtroende till dig och ditt företag, och detta gör du utan konstigheter med en hemsida. Du kanske undrar varför? Jo, du slipper riskera att kunderna blir misstänksamma mot ditt företag. Idag tar många för givet att alla fysiska butiker finns i den digitala världen också, annars kan det nästan vara så att företag som inte finns online, kan anses vara irrelevant. 

Hur kan du skapa en hemsida till ditt företag? Följ vå

Domännamn

Börja med att välja ett domännamn som passar dig och ditt företag. Tyvärr kommer vissa domännamn du testar vara upptagna, detta för att det är “först till kvarn” som gäller här. Det finns otroligt många olika företag som erbjuder domänregistrering idag, exempelvis Loopia. Priserna för ditt domän varierar på valet om namn. När du hittat ett ledigt domän som passar dig köper du den. Vanligtvis köper man den för ett år framåt, och ibland i längre perioder. 

Webbhotell 

Efter att du har valt ett domän så behöver du skaffa dig ett webbhotell. Ett webbhotell är enkelt förklarat en “tjänst” som ser till att din hemsida är uppkopplad mot internet hela tiden, lite som ett “hem” åt din hemsida. 

Det finns en uppsjö av olika webbhotell i världen, svenska och utländska, alltså ett väldigt brett sortiment att välja på. Det finns billigare och dyrare webbhotell, och det som främst skiljer de åt är kvalitén på funktionalitet, service, prestanda, skalbarheten etc. 

Välj ett CMS – WordPress

CMS står för Content Management System och är en mjukvara/plattform för användare som vill bygga en hemsida där det enkelt går att skapa, hantera och publicera data, utan att behöva använda sig av kod.

Efter att du har köpt både domän och webbhotell så kan du sätta igång med att bygga en hemsida. Vi rekommenderar alltid kunder att använda WordPress.org programvaran, som är helt gratis. Som startpunkt kommer du ha en fungerande WordPress-hemsida, e-handel eller blogg. Där kan du själv arbeta vidare med layouten, design och plugins

Känns det bökigt att göra det själv? Du kan alltid anlita en webbyrå som är specialiserad på området för att få hjälp med att bygga hemsidan. De säkerställer att hemsidan är unik till just dig, och optimerad och anpassad efter dina behov. Med hjälp av en webbyrå kan du få en hemsida med attraktiv design och funktioner som man behöver för sin verksamhet.

Kategorier