5 WordPress plugins du inte får missa som nybörjare

plugins
5 WordPress plugins du inte får missa som nybörjare 4

Om du precis startat upp en hemsida på WordPress.org och inte riktigt vet vilka plugins du ska använda dig av, oroa dig inte, här har vi samlat våra topp 5 gratis WordPress plugins för dig som nybörjare.

Vad är WordPress plugins?

På svenska är plugin in kallat för tillägg och kan ses lite som en program/app för att för att få flera funktioner på förbättra din hemsida. Varje tillägg skiljer sig åt och kan innebära få eller många funktioner. Allt från att ändra din hemsida visuellt, förbättra din sökmotoroptimering, öka prestandan, förbättra säkerheten till att kunna erbjuda dig att skapa formulär. Genom att använda WordPress plugins kan du förbättra din hemsida. 

Vissa WordPress plugins är gratis, och andra får du betala för. Det är därför viktigt att du använder dig av trovärdiga WordPress plugins plug ins med hög ranking och seriösa plugin tillverkare hög kvalitet. 

Contact Form 7 – skapa enkla kontaktformulär

För att underlätta för dina besökare på hemsidan kan det vara bra att ha ett kontaktformulär där dem enkelt kan nå dig. Det underlättar inte bara för dem, utan för dig med.

Med Contact Form 7 enkla och effektiva funktion kan du enkelt sätta upp ett formulär som passar dina behov. Du kan enkelt anpassa designen och fälten i formuläret, super smidig att konfigurera. 

Vill du undvika spam? Då passar det bra att använda Contact Form 7 tillsammans med Akismets spam filtering. 

Akismet – undvik spam

Det är vanligt att kommentarsfält eller kontaktformulär på hemsidor blir spammade av robotar som skickar kryptiska inlägg eller länkar. 

Med Akismet kan du slippa spam kommentarer då det hjälper dig att automatiskt filtrera bort allt som ser ut som skräppost på din hemsida. Du ser enkelt vilka kommentarer som fångats eller rensats bort av Akismet. 

Wordfence Security – ett skydd mot hackare

Wordfence är ett säkerhetstillägg som innehåller en smart brandvägg, inloggningssäkerhet, IP-blockering, säkerhetsscanning och bevakning som blockerar mot de vanligaste angreppen. Tillägget rekommenderas för både proffs såväl som WordPress-nybörjare.

De är ett av det mest populära WordPress-pluginet för säkerhet. Wordfence ger dig insikt över övergripande trafiktrender och hackförsök. Upptäcker Wordfence något oroande så som virus eller en skadlig kod, informeras du direkt via mejl.

Om du behöver extra hjälp erbjuder även WordFence en premiumtjänst. Där får du ytterligare förmåner såsom tillgång till exempelvis tvåfaktorsautentisering och regionsblockering. Med tvåfaktorsautentisering skickas en kod till dig varje gång du loggar in, den får du antigen via sms eller en autentisering app. 

Yoast SEO – bättre sökmotoroptimering

För att optimera dina sidor och inlägg på din hemsida är Yoast SEO perfekt. Yoast SEO ger dig möjligheten att förbättra din sökmotoroptimering, vilket kan resultera till fler besökare och eventuella kunder, till din hemsida. 

Med Yoast SEO kan du granska sidas läsbarhet, anpassa informationen som visas på samtliga sökmotorer, exempelvis Google,  om din sida och göra analyser av ditt innehåll och få förslag på förbättringar. 

Det är viktigt att notera att med Yoast Premium så kan du få en premium SEO-analys, ställa in ytterligare nyckelfraser och hålla koll på din SEO-prestanda.

Du kan även köpa Yoast SEO premium som erbjuder massvis av olika funktioner. Där får du 24/7 support och en helt annonsfri upplevelse. 

All-in-One WP Migration – backa upp din hemsida

Med All-in-One WP Migration kan du enkelt flytta din WordPress hemsida till en ny plats. Detta tillägget har gjort det enkelt för dig att flytta mellan olika hostingföretag, utan att tänka på konflikter. 

Det är även bra att ha din egna backup din hemsida, trots att ditt webbhotell också bör ha en. Med All-in-One WP Migration kan du enkelt backa upp din hemsida, helt komplett med databas, layout och innehåll.

Slutord

Detta var vår topp 5 bästa gratis WordPress plugins vi rekommenderar. Dessa plugins kan vara väldigt användbara om du vill stärka ditt varumärke. Att använda sig av pluggins gör det enkelt för dig att skapa en snygg hemsida med bra funktioner. Det enda du behöver göra är att installera dem till din hemsida.

 Behöver du hjälp att optimera din sida med WordPress plugins som passar dig? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

Kategorier