Kom igång med e-handel med WordPress och WooCommerce

e-handel
Kom igång med e-handel med WordPress och WooCommerce 4

Har du funderingar på att starta en e-handelsbutik med hjälp av WordPress? Fortsätt läsa! Vi kommer att guida dig om hur WooCommerce fungerar tillsammans med WordPress, för att du ska kunna bygga en smidig e-handel.

Vad är WooCommerce?

WooCommerce är ett enkelt och smidigt gratis plug-in med många fördelar för dig som vill bygga en webbshop. WooCommerce gör det möjligt för dig att sälja dina produkter/tjänster på din WordPress hemsida. 

WooCommerce är den mest använda e-handelsplattformen i Sverige och världen idag. WooCommerce är en kraftfull plattform som gör det möjligt för dig som användare att anpassa din e-handel i stort sett hur du vill. 

WordPress + WooCommerce = sant 

WooCommerce är optimerad och fungerar utmärkt med WordPress CMS, den använder alltså samma grafiska system och tema som din WordPress hemsida. Du slipper alltså att designa hela layouten. Om du använder dig av färdiga teman är det dock viktigt att kolla att tema fungerar med WooCommerce. Det finns teman som inte är kompatibla med WooCommerce, och då behövs det skapa en ny design.  

Hur det fungerar

Efter att du har installerat WooCommerce till din hemsida kan du börja bygga din e-handel. Du får möjligheten att skapa kategorier, samt underkategorier, där du enkelt kan lägga in dina produkter/tjänster med tillhörande bild och beskrivning. Har du däremot många produkter finns möjligheten att ladda upp en CSV-fil. 

WooCommerce erbjuder även en app som gör att du kan få tillgång till hela din WooCommerce e-handel genom telefonen.

  • Skapa produkter 

Du kan sälja digitala och fysiska produkter/tjänster.

  • Inbyggt stöd för att använda rabattkuponger och rea
  • Lagersaldo 

Du får automatisk tillgång till lagersaldo, och slipper därför att själv sitta och hålla koll på hur många produkter som finns i lagret.

  • Betalningsmedel

Du får möjlighet att bestämma vilka betalningsmetoder du vill erbjuda på din hemsida, då du via WooCommerce kan välja flera olika alternativ. Genom att erbjuda flera alternativ kan du ge ett proffsigt och seriöst intryck av din verksamhet.

  • Frakt

Du styr fraktkostnaden själv. WooCommerce gör det möjligt att få fraktkostnaden och momssatserna automatiskt adderat. Då slipper varken du eller kund oroa er för priset.

  • Statistik för din e-handel

Du kan se statistik på hur det går för din e-handel då WooCommerce skickar ut detta till dig. Där kan du få en insikt på vilka produkter som säljer bättre än andra.

Det finns många fördelar med WooCommerce tillsammans med din WordPress hemsida. Om du känner dig osäker, eller inte vet vart du ska börja när du sätter upp din nya e-handel, finns vi här för vägledning. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp.

Kategorier