Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld!

vad är content marketing
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 28

Vad är content marketing egentligen? Att undvika och rätta till vanliga misstag inom content marketing är avgörande för att maximera resultatet av dina ansträngningar. Content marketing är en kraftfull metod som inte bara genererar leads och främjar försäljning, utan också har potentialen att inspirera målgruppen till önskade åtgärder utan att du behöver lägga stora ekonomiska investeringar.

Trots att mycket av fokus inom content marketing har legat på att ranka högt i sökmotorernas resultat, är det viktigt att undvika att bli för insnöad på detta och att se andra viktiga perspektiv. Nedan kommer jag att diskutera vanliga content marketing misstag och visa tips på hur du kan undvika och åtgärda dem, samt vad content marketing egentligen är. Häng med!

Innehåll

Tre viktiga fragor att stalla sig nar man arbetar med content marketing
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 29

Tre viktiga frågor att ställa sig när man arbetar med content marketing 

Ibland kan det vara enkelt att ivrigt vilja skapa innehåll till content marketing, men det kan lätt gå för fort och då missar man viktiga delar. Därför har jag här 3 frågor som alltid kommer mig nära till hands när jag arbetar med content marketing. 

 1. Kommer personen som söker på detta sökord vara intresserad av min tjänst eller produkt? 
 2. Vad skulle en sökare leta efter när han söker efter den här frågan?
 3. Hur mycket trafik kan jag få om jag rankar topp 10 i detta sökord?

Ställ dig frågorna och besvara dem. Om du inte lyckas besvara dem bör du ta dig en funderare och kika runt om du verkligen valt rätt sökord, eller om du kanske lägger energi på något som inte lönar sig i slutändan?

Skapa innehåll/content

Självklart ska du börja med att göra en keyword research för att hitta de sökord du kan ranka för. Det är viktigt att hitta ytterligare sökord som du kan ranka efter, och inte endast ett sökord. Läs vårt blogginlägg om hur du kan göra en effektiv Keyword research.

Marknadsför ditt arbete/content

Här är det givetvis olika för alla företag, beroende på vilken marknad de riktar in sig mot. Det finns olika sätt att marknadsföra sitt innehåll på, och det är väldigt individuellt vad som funkar för varje företag. 

Direct marketing – direkt kontakt med dina potentiella kunder

Direct marketing är en marknadsföringsmetod där företag kommunicerar direkt med kunder eller potentiella kunder för att främja produkter eller tjänster. Det sker vanligtvis genom olika kanaler som e-post, telefon, postala utskick, sms eller digitala annonser riktade mot specifika målgrupper.

Målet med direct marketing är att skapa en personlig och direkt kommunikation med mottagaren för att öka chanserna att de agerar, såsom att göra ett köp, prenumerera på en tjänst eller besöka en webbplats. Denna metod kan vara mycket effektiv när den används på rätt sätt, men den måste också hanteras varsamt för att undvika att upplevas som påträngande eller irriterande av mottagaren.

Direct marketing kan inkludera olika strategier och taktiker, inklusive direktreklam, e-postmarknadsföring, telemarketing, och användning av digitala plattformar för att rikta annonser mot specifika målgrupper. Det är viktigt att företag följer lagar och regler som reglerar direct marketing, såsom GDPR (General Data Protection Regulation) inom EU, för att skydda kunders integritet och personuppgifter.

Influenser marketing 

Influencer marketing är en marknadsföringsstrategi där företag samarbetar med personer som har en stark påverkan och följarskara på sociala medieplattformar för att främja sina produkter eller tjänster. Dessa personer, kända som ”influencers”, har ofta en betydande följarskara och anses vara auktoriteter inom sina specifika områden eller intresseområden.

Genom att samarbeta med influencers kan företag dra nytta av deras förtroende och påverkan över sina följare för att marknadsföra och främja sina produkter på ett mer autentiskt och personligt sätt än traditionell reklam. Influencers kan skapa innehåll som inkluderar produkter eller tjänster och dela detta med sin följarskara, vilket kan leda till ökad exponering och försäljning för företaget.

Det finns olika typer av influencers, inklusive makro-influencers med en stor följarskara, mikro-influencers med en mindre men mer engagerad följarskara, och nano-influencers med en ännu mindre men mycket nischad följarskara. Valet av influencer beror på företagets målgrupp och marknadsstrategi.

Det är viktigt att influencer marketing genomförs med transparens och ärlighet. Både företaget och influencern bör tydligt ange när ett innehåll är sponsrat eller en del av ett samarbete för att undvika vilseledande marknadsföring.

Email – nå ut direkt till dina kunder

E-post är en viktig komponent inom content marketing och kan användas på flera sätt för att nå och engagera din målgrupp. Du kan exempelvis använda dig av MailChimp. Här är några sätt hur e-post kan användas inom content marketing:

1. Nyhetsbrev:

Skicka regelbundna nyhetsbrev till din prenumerantlista. Dessa nyhetsbrev kan innehålla relevant och värdefullt innehåll, såsom blogginlägg, artiklar, videor eller andra typer av content som kan vara intressanta för din målgrupp.

2. Innehållsuppdateringar:

Använd e-post för att informera dina prenumeranter om nya inlägg, guider, eller annat innehåll som du har publicerat på din webbplats eller blogg. Detta hjälper till att hålla din målgrupp informerad om ditt senaste material.

3. E-böcker och guider:

 Om du erbjuder e-böcker, guider eller andra premiuminnehåll, kan du använda e-post för att marknadsföra dessa och erbjuda dem till dina prenumeranter som ett värdefullt incitament för att stanna kvar i din lista.

4. Automatiserade flöden:

Skapa automatiserade e-postflöden baserade på användarbeteende eller andra kriterier. Till exempel kan du skicka välkomstbrev till nya prenumeranter, skicka påminnelser om övergivna kundvagnar eller följa upp efter att någon har laddat ned en e-bok.

5. Evenemang och webbinarier:

Använd e-post för att marknadsföra evenemang, webbinarier eller seminarier som du arrangerar. Dela relevant information och skapa förväntan kring dessa händelser.

6. Feedback och undersökningar:

Skicka enkäter eller frågeformulär via e-post för att samla in feedback från din målgrupp. Detta kan hjälpa dig att förstå deras behov och preferenser och forma ditt framtida innehåll därefter.

7. Segmentering:

Använd data om dina prenumeranter för att segmentera din lista och skicka mer riktad och relevant content. Genom att förstå olika segment inom din målgrupp kan du skräddarsy ditt innehåll för att möta deras specifika intressen och behov.

8. Konvertering och försäljning:

Använd e-post för att driva konverteringar och försäljning genom att inkludera tydliga call-to-action och erbjudanden i dina meddelanden. Det kan vara rabatter, kampanjer eller andra lockande faktorer.

Genom att använda e-post som en del av din content marketingstrategi kan du skapa en djupare och mer personlig relation med din målgrupp och hålla dem engagerade med ditt innehåll över tid. Kom ihåg att det är viktigt att erbjuda värdefullt och relevant innehåll som verkligen intresserar dina prenumeranter.

Publicera ditt innehåll i grupper

Ibland behöver det faktiskt inte vara så svårt, utan du kan faktiskt vända dig till grupper på olika plattformar där du delar med dig av det du skapat. Testa att kolla runt efter grupper som passar din bransch och det innehåll du skapar. Ta dig en rundtur på Facebook och Reddit och se om du hittar något som passar just dig.

Dock är det viktigt att tänka på att du kanske inte får “sälja” ditt innehåll och då är det viktigt att på ett snyggt sätt lägga upp innehåll. Det kan vara exempelvis: “Hej! Jag har skrivit denna artikeln om SEO och undrar om ni hade kunnat ge mig feedback på saker jag eventuellt missat?”.

vad ar content marketing 1
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 30

Har du hört talas om Backlinks tidigare? Backlinks, eller länkar från andra webbplatser till din egen, är en viktig del av content marketing av flera skäl:

1. Sökmotoroptimering (SEO)

Backlinks är en viktig faktor för sökmotorer när de bedömer webbplatsers auktoritet och relevans. Ju fler högkvalitativa och relevanta backlinks du har, desto högre kan din webbplats rankas i sökresultaten. Sökmotorer ser backlinks som en indikation på att din webbplats tillhandahåller värdefullt innehåll.

2. Generera Trafik

Backlinks fungerar som vägvisare från andra webbplatser till din egen. Om en besökare på en annan webbplats klickar på en länk som leder till din sida, ökar det chansen att de besöker din webbplats. Detta kan öka trafiken till din webbplats och öka exponeringen för ditt innehåll.

3. Relevans och auktoritet

När högkvalitativa och relevanta webbplatser länkar till din webbplats, signalerar det till sökmotorerna att din webbplats är auktoritativ och har värdefullt innehåll. Detta kan stärka din webbplatsens rykte och göra den mer trovärdig inom ditt ämnesområde.

4. Bygg starka relationer

Backlinks kan hjälpa till att bygga relationer med andra webbplatser och aktörer inom din bransch. Genom att skapa värdefullt innehåll och dela det med andra, ökar du chansen att de länkar till ditt innehåll och vice versa. Detta kan leda till samarbeten och ömsesidiga fördelar.

5. Indexering av sökmotorer

Sökmotorer använder webcrawler (även kallat sökspindlar) för att indexera och ranka webbplatser. Backlinks fungerar som ”vägar” som hjälper crawlarna att hitta och indexera nya sidor på din webbplats. Utan tillräckligt med backlinks kan viktigt innehåll kanske inte upptäckas och rankas lika effektivt.

Backlinks en viktig komponent för att öka synligheten, trovärdigheten och auktoriteten för din webbplats, vilket kan bidra till att förbättra dess prestanda i sökmotorerna och locka mer trafik från olika källor.

Hur skaffar du backlinks
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 31

Att skaffa högkvalitativa och relevanta backlinks är en utmanande men viktig del av din digitala marknadsföringsstrategi. Ett första steg är att skapa högkvalitativt och relevant innehåll, eftersom detta ökar sannolikheten att andra vill länka till det.

 • Du kan även erbjuda dig att skriva gästinlägg på andra webbplatser inom din bransch. När du inkluderar en länk tillbaka till din egen webbplats i ditt författarbio eller i innehållet kan det generera värdefulla backlinks.
 • Bygg relationer med andra aktörer inom din bransch genom sociala medier, branschmöten eller andra evenemang. När du har etablerat relationer blir det lättare att be om eller få naturliga länkar till ditt innehåll.
 • Registrera din webbplats på relevanta kataloger och se till att välja de som är mest relevanta och pålitliga för din bransch.
 • Skapa och dela visuellt tilltalande infografik. Infografik delas ofta och kan leda till fler länkar till ditt innehåll.
 • Deltagande i branschdiskussioner och forum kan också vara effektivt. Om du delar din expertis och länkar till relevant innehåll på din webbplats när det är relevant, kan du få uppmärksamhet och backlinks.
 • Utför konkurrentanalys för att identifiera platser där du också kan få länkar. Det ger insikter om potentiella länkbyggande möjligheter.
 • Använd sociala medier för att dela ditt innehåll. Engagerande och användbart innehåll kan få uppmärksamhet och leda till att andra länkar till det.
 • Skicka pressmeddelanden om du har något betydelsefullt att dela. Det kan ge upphov till länkar från relevanta nyhetsbyråer och branschrelaterade webbplatser.
 • Erkänn och länka till andra inom din bransch. Om du hittar intressant innehåll från andra, länka till det i ditt eget innehåll. Det kan ibland leda till att de också länkar tillbaka till ditt innehåll.
 • Kom ihåg att bygga backlinks tar tid och tålamod. Fokusera på att skapa värdefullt innehåll och bygga meningsfulla relationer för långsiktiga och hållbara resultat. Undvik att använda snabba eller oetiska metoder, eftersom detta kan skada din webbplats i sökmotorresultaten.
Undvik dessa vanliga content marketing misstag 1
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 32

Hur du skapar innehåll som rankar på Google 

Att skapa innehåll som rankar högt på Google kräver en kombination av kvalitet, relevans och en förståelse för sökmotoroptimering (SEO). Här har jag skrivit tre generella tips för att skapa sådant innehåll. Det finns givetvis mycket mer, men använd detta för att skapa dig en bild av det hela!

Sökordsforskning och användning

 • Genomför noggrann sökordsforskning för att identifiera relevanta söktermer inom din bransch eller ämnesområde. Använd verktyg som Google Keyword Planner eller andra SEO-verktyg för att hitta sökord med hög sökvolym och låg konkurrens.
 • Integrera sökorden naturligt i ditt innehåll. Använd dem i rubriker, brödtext, bildtexter och metabeskrivningar. Var dock försiktig så att du inte överoptimerar och låter innehållet fortfarande vara läsvärt och meningsfullt för användaren.

Skapa värdefullt och unikt innehåll

 • Google värderar innehåll som svarar på användarens frågor och behov. Fokusera på att skapa värdefullt och informativt innehåll som är unikt och skiljer sig från konkurrenterna.
 • Använd olika format, som text, bilder, videor och infografik, för att göra innehållet mer varierat och engagerande. Var också noggrann med att hålla ditt innehåll uppdaterat.

Optimera tekniska aspekter för SEO

 • Se till att din webbplats är tekniskt optimerad för sökmotorer. Det inkluderar snabb sidhastighet, mobilanpassning, användning av HTTPS och korrekt användning av metadata (rubriker, metabeskrivningar, titlar).
 • Använd läsbara och beskrivande URL-strukturer. Undvik långa och kryptiska URL:er.
 • Bygg interna länkar för att skapa en hierarki på din webbplats och hjälpa sökmotorerna att förstå sidans struktur och hierarki.

Kom ihåg att sökmotoralgoritmer ändras över tiden, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna inom SEO och anpassa din strategi efter behov. Att skapa innehåll för Google handlar inte bara om att tillfredsställa sökmotorernas krav utan också att erbjuda värde för dina användare. En lyckad kombination av båda kommer att bidra till att ditt innehåll rankar högre på Google.

Skapa klick-värda titlar 

Det är otroligt viktigt med klick-värda titlar, du kanske själv kan tänka på din egen erfarenhet? Om du står mellan 2 olika google sök, klickar du nog på webbplatsen med bäst titel, helt enkelt för att den lockar dig mest. Dessa titlar spelar en central roll av flera anledningar.

För det första ökar de chansen att användare klickar på ditt innehåll när det dyker upp i sökresultat, på sociala medier eller andra plattformar. En hög klickfrekvens (CTR) ger signaler till sökmotorer och plattformar att ditt innehåll är relevant och intressant, vilket i sin tur kan påverka din rankning och exponering.

Utöver detta är en klickvänlig titel avgörande för att fånga användarens uppmärksamhet. I en värld där människor ständigt överöses av information är det nödvändigt att sticka ut. En välformulerad titel kan vara den faktorn som leder användaren att välja att klicka på just ditt innehåll istället för konkurrenternas.

vad ar content marketing 2
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 33

Slutligen, klickvänliga titlar främjar delning och spridning av ditt innehåll. När användare finner titeln engagerande och lockande, ökar chansen att de delar innehållet med sina nätverk. Detta kan leda till ökad synlighet och räckvidd för din marknadsföring.

Sammanfattningsvis spelar skapandet av klickvänliga titlar en nyckelroll i att locka och behålla användare. Det är en strategi som sträcker sig över olika plattformar och kan ha en direkt inverkan på prestanda och framgång inom content marketing.

Hur du skapar klick-värda titlar 

Här har jag samlat “mallar” du kan använda nästa gång du skriver en artikel. Anpassa dem till dina behov och krav såklart!

Att skriva klickvänliga titlar kräver förståelse för din målgrupp, ämnet och syftet med ditt innehåll. Här är några exempel på titelmallar som du kan anpassa beroende på typen av innehåll du skapar:

Förväntad nytta

   – ”10 Effektiva Sätt att Förbättra [Målgrupp] idag”

   – ”Hur du [Uppnår Specifikt Mål] på 30 Dagar”

Frågor och svar

   – ”Vad är [Ämne]? En Djupgående Guide”

   – ”Hur Kan Jag [Lösa Ett Problem]?”

Listor och guider

   – ”Top 5 [Fördelar/Metoder] för [Specifikt Resultat]”

   – ”En Komplett Guide till [Ämne] för Nybörjare”

Intriguing och öppen

   – ”Det Hemliga Knepet för att [Upptäcka/Förstå/Achieve]”

   – ”Sanningen Bakom [Myt/Fenomen]”

Emotionell koppling

   – ”Så här [Positiv Effekt] Kommer Förändra Ditt Liv”

   – ”Det Mest Inspirerande [Realtionsrelaterade Ämnet] Berättelsen du Kommer Läsa Idag”

Aktuella händelser eller trender

   – ”Hur [Aktuell Händelse] Påverkar [Din Bransch/Ditt Liv]”

   – ”De Senaste [Årets Trend] Alla Pratar om”

Mysterium och nyfikenhet

   – ”Den Okända Historien om [Ämne]”

   – ”Vad [Proffsen/Experterna] Inte Vill Att Du Ska Veta”

Checklistor och steg-för-steg

   – ”Din [Antal] Steg Guide till [Specifik Handling]”

   – ”Kolla av Varje Punkt på Denna [Specifik] Checklist för Succé”

När du skapar dina titlar, kom ihåg att testa olika varianter och analysera resultaten för att se vilka som fungerar bäst för din publik. Använd gärna kraftfulla ord, skapa nyfikenhet och se till att titlarna återspeglar det verkliga värdet av ditt innehåll.

Tre viktiga fragor att stalla sig nar man arbetar med content marketing 1
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 34

Förbättra läsbarheten för dina läsare

Har du läst en artikel där det bara är massa text och knappt några stycken? Visst är det tråkigt? Det finns massvis du kan göra för att förbättra läsbarheten. 

Använd rubriker och underrubriker

För att göra det lättare för läsaren att skapa en överblick på ditt arbete om du ger hen rubriker att följa. Det kan vara tillfällen en läsare bara är intresserad av vissa delar, och då får hen möjligheten att direkt gå till delen som är intressant, och slipper att läsa allt ditt innehåll. Skapa en trevlig lässtund med rubriker och underrubriker.

Undvik långa paragrafer med text

Det är inte jättekul att läsa en text där allt bara flyter samman, helt enkelt inte så användarvänligt. 

Använd övergångs meningar i ditt innehåll

Övergångsmeningar spelar en avgörande roll i att skapa en flytande och sammanhängande struktur för ditt innehåll. De binder samman idéer och hjälper läsaren att smidigt följa med i din text.

 • Till exempel, när du går från ett avsnitt till ett annat, kan du använda övergångsmeningar för att signalera en förändring i ämnet. Du kan säga något i stil med: ”Nu när vi har diskuterat [föregående ämne], låt oss överväga [nytt ämne].”
 • För att stärka ett argument eller lägga till information kan du använda övergångsmeningar som: ”För att ytterligare belysa detta poäng, låt oss titta på [nytt exempel] som illustrerar vår ståndpunkt.”
 • När du jämför eller kontrasterar idéer kan övergångsmeningar vara användbara: ”I motsats till [tidigare idé], presenterar [ny idé] en annan synvinkel som är värd att utforska.”
 • Att summera eller dra slutsatser kan också göras smidigt med övergångsmeningar: ”Sammanfattningsvis ger [huvudpoäng] oss en inblick i [viktig insikt] som kommer att vara central för vår fortsatta diskussion.”

Dessa övergångsmeningar hjälper till att skapa en strukturerad och begriplig berättelse, vilket gör det lättare för läsaren att följa med och engagera sig i ditt innehåll.

Lägg till bilder för att göra det lite roligare 

Att inkludera bilder i ditt innehåll är avgörande för att öka dess attraktionskraft och förståelighet. Bilder lockar läsarens uppmärksamhet, gör komplex information lättare att förstå och kan förstärka minnet av ditt budskap. 

Dessutom ökar användningen av bilder sannolikheten att ditt innehåll delas på sociala medier och kan ge fördelar för sökmotoroptimering. Bilder fungerar som visuella komplement till din text och ger en paus för ögonen, vilket gör innehållet mer tillgängligt och engagerande. En balanserad och relevanta användning av bilder stärker också din varumärkesidentitet och bidrar till en positiv användarupplevelse.

Skapa användarvänligt och visuellt praktiskt innehåll

Att skapa användarvänligt och visuellt praktiskt innehåll för content marketing är avgörande för att engagera din publik. Tänk på detta nästa gång du skapar innehåll:

Lägg en innehållsförteckning

Gör det enkelt för läsaren att läsa rubrikerna innan hen ger sig ut för att läsa inlägget. Då slipper hen läsa om det faktiskt inte är relevant för det han söker, och vise versa. Det gör det enklare för de som endast är intresserade av en viss del av innehållet.

Läsbara typsnitt

Krångla inte till det med massa “coola” typsnitt bara för att det visuellt ser snyggt ut, du får inte glömma att det också måste vara läsbart för läsaren. Fokusera istället på typsnitt som hjälper läsaren att läsa. 

Pillar Content eller, pelar innehåll – Vad är det?

Pillar content, eller pelarinnnehåll, är en central del av content marketing-strategin som fokuserar på att skapa djuplodande och omfattande innehåll kring en grundläggande ämnespelare. Det är ett betydelsefullt innehållsstycke som täcker en bred aspekt av ett ämne och sedan förgrenar sig i mindre, mer specifika delar, kända som klusterinnehåll.

vad ar content marketing 3
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 35

Varför är pelarinnehåll viktigt?

Det är viktigt av flera skäl. För det första etablerar pillar content din auktoritet och expertis inom ett specifikt område. Genom att tillhandahålla omfattande information om en ämnespelare visar du din förmåga att förstå och kommunicera djup kunskap.

Dessutom stärker pelarinnnehåll din SEO-strategi. Genom att centrera din innehållsmarknadsföring kring en pelare och skapa relevanta klusterinnehåll som länkar till den, kan du förbättra din webbplats rangordning i sökmotorresultaten. Detta ger ökad synlighet och trafik till din webbplats.

Pelarinnehåll fungerar också som en vägledning för användare genom att erbjuda en strukturerad och sammanhängande informationskälla. Det gör det enkelt för besökare att navigera och hitta detaljerad information om specifika aspekter av ämnet.

Sammanfattningsvis spelar pillar content en central roll i att bygga förtroende, öka synligheten och stärka din digitala närvaro. Genom att investera tid och resurser i skapandet av omfattande och auktoritativt innehåll kring en pelare kan du förbättra din övergripande content marketing-strategi och skapa långsiktiga resultat.

Undvik dessa vanliga content marketing misstag
Vad är content marketing egentligen? 1 viktig komponent för att lyckas i dagens digitala värld! 36

Undvik dessa vanliga misstag inom content marketing för ökad framgång

1. Försök inte sikta in dig på en allmän grupp

Det är vanligt att försöka skapa innehåll som tilltalar en bred målgrupp i hopp om att nå så många som möjligt. Men detta kan faktiskt leda till att ditt budskap inte engagerar din ideala målgrupp, vilket i sin tur kan driva dem till konkurrenterna. Att gissa vad målgruppen vill ha kan också vara ett stort misstag.

Vad du kan göra:

Börja med att noggrant undersöka och definiera din målgrupp. Lyssna på deras behov och preferenser. Skapa personligt innehåll som talar till olika delar av din målgrupp. Att våga smalna av målgruppen kan faktiskt öka konverteringarna, då besökarna känner att du förstår deras unika behov.

2. Att inte skapa lockande och intressanta rubriker – vanligt content marketing misstag

En lockande rubrik är avgörande för att locka läsare. En vag rubrik som inte förmedlar vad innehållet handlar om kan leda till att besökaren väljer en konkurrent istället. Vad gör en rubrik intressant? 

Vad du kan göra:

Utforma tydliga och specifika rubriker som direkt avslöjar innehållet. Kortfattade huvudrubriker och välformulerade underrubriker kan hjälpa till att engagera läsarna och förmedla innehållets värde.

3. Att överdrivet fokusera på SEO 

Att ranka högt på sökmotorer är viktigt, men att överdriva fokuset på sökord och SEO kan leda till tråkigt och ointressant innehåll som inte engagerar läsarna. Det kan faktiskt göra texterna svårlästa, och är fokuset för stort på sökordet kan dina texter bli precis som alla andra artiklar som finns. 

Vad du kan göra:

Skapa innehåll för människor, inte bara för sökmotorer. Utveckla material som tilltalar och engagerar dina besökare. Koppla dina produkter och tjänster till verkliga problem och behov, och uppmuntra till handling.

4. Att lära läsaren något nytt 

Att inte erbjuda värde eller nyttigheter till läsaren är ett vanligt misstag. Besökare behöver känna att de får något unikt och värdefullt från ditt innehåll.

Vad du kan göra:

Skapa innehåll som utbildar och engagerar. Erbjud olika perspektiv på ämnen som intresserar din målgrupp. Använd olika typer av innehåll som text, video och andra medier för att hålla läsarna engagerade.

5. Att inte hjälpa besökaren fatta beslut 

Att inte ge tillräcklig vägledning för besökaren att fatta beslut kan resultera i tappade möjligheter till konverteringar. Tanken är att artiklarna ska hjälpa besökaren att välja, om hen är osäker. 

Vad du kan göra:

Förse besökaren med tydlig information om dina produkter och tjänster. Gör det enkelt att ta beslut genom enkel navigering och tydliga Call-to-Action (CTA) knappar. Se till att köpprocessen är smidig och användarvänlig.

Vad är Content Marketing? – Content marketing måste inte vara så svårt

Om du tagit dig hela vägen hit vill jag bara säga grattis! Jag har samlat otroligt med olika tips du kan använda dig av nästa gång du skapar content / innehåll. Du behöver bara anpassa det efter din målgrupp/bransch och göra det som funkar för dig. Tänk på användarvänligheten när du skapar innehåll så kommer mycket komma naturligt på vägen. Hoppas verkligen att detta hjälper dig!

Kategorier