Därför behöver du anlita en effektiv SEO agency 2023

seo agency seo byrå
Därför behöver du anlita en effektiv SEO agency 2023 4

SEO är en förkortning på engelskans search engine optimization och betyder sökmotoroptimering på svenska. Genom att sökmotoroptimera innehåll på hemsidan når man organiska resultat och kan komma så högt upp på listan som möjligt bland sökmotorernas resultat.

En SEO agency, eller SEO byrå som det också kallas, är experter inom SEO och hjälper företag att optimera sina sidor för att uppnå bättre resultat. 

Lästips: Vad är SEO?

Vad gör en SEO byrå?

En SEO agency hjälper dig att ta fram en hållbar strategi för att du ska lyckas uppnå dina mål. SEO byrå gör en SEO-analys, bygger upp en struktur och auktoritet på webben för att få hemsidan till första sidan. 

Först görs en sökordsanalys för att ta reda på vad din målgrupp söker efter. Om du redan har en hemsida med innehåll så ser SEO byrån över ditt innehåll och bedömer vad som kan behöva ändras. Detta kan även kallas en SEO Audit eller SEO revision.

Efter att ha samlat in den information som krävs genom olika arbetssätt som SEO analys, SEO research och även granskat tekniskt SEO, skapar SEO byrån en strategi för hur innehåll ska skapas framöver. När planen är färdig är det bara att sätta igång. Om du ska göra innehållet själv kommer SEO byrån ge dig en vägledning på saker du ska tänka på, annars är det i detta stadiet de hjälper dig att skriva innehåll för att du ska få bra rankning bland sökmotorerna. Det kallas för content marketing.

Syftet med att ha en strategi/plan att följa är att sätta användarna i centrum och ge svar på de frågor de tänkas ha. SEO är inte något som kommer att visa resultat över en natt, det gäller helt enkelt att ha tålamod.

Varför inte en webbyrå?

Skillnaden på en webbyrå och en SEO agency är främst att fokus ligger mer på innehållet och användarna. En kunnig SEO agency kan identifiera målgruppens behov och vad de potentiella besökarna är ute efter. Med sin expertis kan de sedan skapa innehåll som förmår att attrahera nya besökare. En webbyrå kan hjälpa dig med teknisk SEO, som att förbättra performance på hemsidan och granska koden så att sökmotorer tydligt kan läsa innehållet. 

Vad kostar en SEO agency?

Det går inte att ge ett fast pris, utan det beror helt på vilken budget och önskemål som finns i helhetsbilden. Du måste alltid sätta upp en budget för din marknadsföring innan du väljer att anställa en SEO agency. Det finns olka typer av upplägg, det kan exempelvis vara månadsvis eller en engångskostnad. 

En fördel med att ha en månadsprenumeration är att SEO byrån alltid ser till att du är “up to date” och följer de nya trenderna. De kan ge dig regelbundna rapporteringar om hur SEO på din hemsida har förbättrats sedan uppsatt strategi. SEO är något som ständigt måste uppdateras och därför kan det vara till stor fördel att ha någon som håller koll på den fronten åt dig. 

Teknisk SEO

För att förstå teknisk SEO måste man förstå Google och deras sökrobot, Googlebot. Målet är att Googlebot ska kunna hitta och läsa in information, sidan ska ha snabba laddtider, vara mobilanpassade och fria från javascriptfel, inga trasiga länkar och så vidare. Det ska vara en välstrukturerad sida med relevant innehåll. Fungerar inte detta, kommer inte tiden och kraften du lagt ner på din SEO synas i den mån det finns kapacitet till. Teknisk SEO är viktigt för att skapa en snabb och enkel väg för sökmotorerna att hitta ditt innehåll. 

En SEO agency kommer att utföra en teknisk SEO analys av din hemsida. Där granskar de exempelvis:

  • Struktur 
  • Prestanda 
  • Interna och externa länkar
  • Webbplatskarta 
  • Google Search Console och Google Analytics konton
  • Se till att bilder är optimerade för sökning

Fördelar med att anlita en SEO agency

Det finns många fördelar med att anlita en SEO agency för att förbättra din sökmotoroptimering. Här kommer några:

  • Bred expertis – Låt någon med erfarenhet sköta jobbet åt dig. Med bred expertis kommer du att få en bra grund för din SEO, och du kan vara i säkra händer. Ta också chansen att lära dig av dem. 
  • Tid – du sparar tid och det låter dig fokusera på ditt företag istället. 
  • Uppnå dina affärsmål – En SEO agency hjälper dig att uppnå och förverkliga dina affärsmål genom att skapa en personlig strategi. 
  • Tillgång till SEO-verktyg – En SEO agency har verktyg som kan ge dig bättre insikter om din webbplats SEO.

Summan av kardemumman är helt enkelt att ha ett samarbete med en SEO agency kan gynna din verksamhet långsiktigt om du vill kunna fortsätta växa. 

Kategorier