WordPress kritiskt fel – akta HTTP-fel 500

wordpress kritiskt fel
WordPress kritiskt fel - akta HTTP-fel 500 4

Har du varit med om att din hemsida slutat fungera? Kanske har du fått WordPress kritiskt fel-meddelande? WordPress  är en av marknadens största och mest välanvända CMS, men som all programvara kan den stöta på problem, och ett av de vanligaste felen som nybörjare kan möta är HTTP-fel 500. Detta fel kan vara frustrerande och förvirrande, men var inte rädd! I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i orsakerna och felsökningsstegen för att hjälpa dig övervinna kritiska fel i WordPress.

Förstå HTTP-fel 500

HTTP Error 500, även kallad Internal Server Error, är ett allmänt felmeddelande som indikerar att något gått fel på servern men det kan inte ge en specifik orsak. Det kallas även för WordPress kritiskt fel. När detta fel inträffar resulterar det vanligtvis i en tom sida eller ett meddelande som visas på din webbläsare, och kan se lite olika ut beroende på din webbläsare. Det finns olika faktorer som kan ha orsakat detta. Det kan vara bland annat:

Plugins eller teman

Ibland kan inkompatibla eller skräddare anpassade plugins och teman kan komma i konflikt med servrar, vilket resulterar i ett HTTP-fel 500. Det kan uppstå när du installerar ett nytt plugin eller uppdaterar ett befintligt.

PHP minnesgräns 

WordPress förlitar sig på att PHP ska fungera, och om din PHP-minnesgräns är uttömd kan den utlösa ett HTTP-fel 500. Det finns större sannolikhet att det inträffar när du gör mer resurskrävande saker på din hemsida eller när din hemsida får en plötsligt ökad trafik .

Skadad .htaccess-fil

.htaccess-filen kontrollerar olika aspekter av din webbplats, inklusive omdirigeringar och permalänkar. Om den här filen blir skadad på grund av felaktig redigering eller konflikter kan det leda till ett HTTP-fel 500. Konflikten kan förekomma mellan plugins som redigerar denna fil.

Konfigurationsproblem på servern

Konfigurationsproblem på servern eller olika konflikter på din servermiljö kan också orsaka HTTP-fel 500. Det kan bero på filbehörigheter, PHP-version eller motstridiga servermoduler.

Hur du gör felsökningssteg för HTTP-fel 500

  1. WordPress felsökningsläge

Börja med att aktivera WordPress felsökningsläge. Där kan du få mer information om felet. Öppna filen wp-config.php och hitta raden som säger define(’WP_DEBUG’, false);. Ändra det till define(’WP_DEBUG’, true);. Detta kommer att visa felmeddelanden på skärmen, vilket ger insikter och information om grundorsaken till varför det strular på din hemsida.

Finns inte någon rad med WP_DEBUG behöver den läggas till i wp-config.php. Detta gör du enklast via FTP-programvara. Detta brukar webbhotellet du använder dig av, kunna hjälpa dig med. 

  1. Inaktivera plugins och teman

Börja med att inaktivera alla dina plugins på din hemsida. Om felet försvinner, återaktivera dem en efter en för att identifiera vilket plugin som orsakat problem. Om felet kvarstår även med alla plugins inaktiverade, byt till ett av WordPress standard teman för att utesluta eventuella tema-relaterade problem.

  1. Öka PHP-minnesgränsen

Om felet är relaterat till att ditt minne är begränsat, så kan du försöka öka PHP-minne gränsen. Öppna filen wp-config.php och lägg till följande rad före raden som säger /*Hejsan svejsan*/: define(’WP_MEMORY_LIMIT’, ’256M’);.

  1.  Kontrollera .htaccess-filen 

Byt namn på din .htaccess-fil till .htaccess_backup och försök sedan komma åt din webbplats. Om felet försvinner kan du skapa en helt ny .htaccess-fil genom att gå till Inställningar > Permalänkar i din WordPress admin-dashboard och klicka på knappen ”Spara ändringar”.

  1. Kontakta ditt webbhotell

Om inget av stegen ovan har löst ditt problem, kan du kontakta ditt webbhotell. De kan hjälpa dig att undersöka serverrelaterade problem, såsom felkonfigurationer eller kompatibilitetsproblem, och ge vägledning om hur du löser HTTP-fel 500.

Förebygg errors i framtiden – Undvik WordPress kritiskt fel

För att minimera risken av errors eller felmeddelanden av HTTP Error 500 i framtiden, överväg följande tips:

  • Håll din WordPress-installation, plugins och teman uppdaterade till sina senaste versioner. Utvecklare släpper ofta uppdateringar för att åtgärda buggar och säkerhetsbrister.
  • Installera endast ansedda plugins och teman från pålitliga källor. Läs recensioner, kontrollera kompatibiliteten och se till att de underhålls regelbundet.
  • Ha för vana att alltid göra en regelbunden backup. Då kan du alltid gå tillbaka till din gamla version om något går illa.

Om du inte lyckas lösa problemet själv, kontakta en WordPress kunnig webbyrå som kan hjälpa dig att lösa problemet. De har stor Med fjärrhjälp kan du enkelt få WordPress hjälp med din hemsida genom din dator, var än du befinner dig i världen snabbt och enkelt hos oss på WP hemsida. 

Kategorier