Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator

LADDA NER WORDPRESS
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 34

Vill du ladda ner WordPress till din dator för att bygga din nya sajt? Local WP är lösningen för dig. Medan dina webbplatser (naturligtvis) är hostade online, finns det många situationer där du kanske vill skapa en lokal WordPress-webbplats. Till exempel kan du behöva konfigurera en iscensättningsmiljö för att utveckla din webbplats innan den går live, kräva en säker plats för att experimentera med design eller utföra felsökning. Då kan det vara skönt att slippa kostnaden för webbhotell bland annat. Med Local WP har du lösningen. 

Med hjälp av Local Connect kan du enkelt flytta en webbplats mellan en lokal miljö och livemiljön på din webbhotell leverantör. Verktyget effektiviserar verkligen vidareutveckling av webbplatsen mellan lokal-miljö för din webbplats och skicka upp den till live-server miljö, plus att den är helt gratis att använda med Community-versionen av Local WP! Denna lösning gör det enkelt att installera WordPress på din dator, klona din webbplats och till och skicka upp dina ändringar upp till din live-server. Läs vidare för att lära dig hur du laddar ner verktyget och börjar använda det!

Lästips: Vad är WordPress? WordPress.org vs WordPress.com

Local WP: Ett utvecklingsverktyg för WordPress-webbplatser

Local WP är tillräckligt enkelt för att du som nybörjare till och med ska använda. Det finns dessutom flera avancerade funktioner du kan dra nytta av. Dessa är några av locals nyckelfunktioner:

  • Du får möjligheten att klona webbplatser, exportera en live-webbplats till en lokal version och skicka en lokal webbplats till live-hosting på WP Engine eller Flywheel.
  • Ett tilläggsbibliotek som låter dig anpassa din lokala utvecklingsmiljö med de funktioner du behöver
  • Local WP är helt gratis att använda för Mac, Windows och Linux. Det ger dig utrymme att prova det utan några risker eller förbindelser.
  • WordPress-installationer med ett klick, så att du snabbt kan konfigurera dina lokala webbplatser
  • Stöd för Local Secure Sockets Layer (SSL) för att hålla dessa webbplatser säkra
  • Enkel åtkomst till dina lokala webbplatsers rotfiler, via Secure Shell (SSH)-åtkomst
  • Delbara demo-URL:er, vilket gör det möjligt att visa din webbplats för utvalda personer
  • Anpassningsbara miljöer för utvecklare som hjälper dig att konfigurera hur din lokala webbplats körs

Steg 1: Ladda ner WordPress lokalt – Installera Local WP till din dator

Börja med att ladda ner Local WP till din dator. Klicka dig in på deras hemsida och upp till höger ser du en knapp “download”. 

local wp 1
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 35

Tryck på knappen och välj sedan din plattform och ange lite grundläggande information (endast 

e-postfältet är obligatoriskt). 

local wp 2
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 36

Din nedladdning bör starta direkt. Det tar en stund att ladda ner programvaran. När nedladdningen är klar, kör installationsfilen. Du kommer sedan till en startskärm där du bara behöver klicka på ”Let’s Go!” knappen:

local wp 3
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 37

Nu kommer det att installeras några program som krävs för att Local WP ska fungera korrekt. Installationen kan dröja några minuter innan den är klar. Om du får några uppmaningar under processen, se till att trycka på Ja för att tillåta installationsprogrammet att göra sitt jobb.

Nu när programvaran är installerad på din dator kan du öppna den. Därefter kommer du direkt till din nya lokala instrumentpanel:

local wp 4
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 38

Här får du flera alternativ att välja mellan. Du kan antingen skapa en helt ny hemsida, eller ansluta redan befintliga WordPress sajter via Flywheel eller WP engine, vilket gör att du kan göra kopior av befintliga webbplatser och skicka lokala webbplatser live.

I det övre vänstra hörnet finns en ”Alternativ” -meny som låter dig hantera olika inställningar och preferenser. Här kan du ställa in efter dina behov.

Steg 2: Skapa din lokala WordPress-webbplats

Dags för det roliga! Nu är det dags att skapa en helt ny WordPress hemsida i Local WP. Välj “Create a New Site” på instrumentpanelen. Då hamnar du på en ny sida där det första steget är att skapa ett namn för din webbplats:

local wp 5
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 39

Välj ett namn du tycker passar. Det kan vara smart att välja något beskrivande, särskilt om du planerar att skapa flera lokala webbplatser. Du kan alltid ändra namnet på din hemsida senare.

Klickar du på “​​Advanced Options” kan du hantera fler valfria inställningar. Det är däremot inget måste:

local wp 6
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 40

Här kan du välja en domän och sökväg för din lokala hemsida. Välj vilket domännamn och suffix du vill, och Local WP kommer att ändra din hosts-fil för att få den att fungera. Exemplet ovan visar my-first-local-site.local.

Automatiskt kommer Local WP att skapa en mapp för att lagra din webbplats filer, men du kan givetvis skapa egna mappar och lägga filerna där istället.

När du är färdig med att välja namn till din webbplats kan du fortsätta vidare till nästa sida:

local wp 7
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 41

Här får du två olika alternativ. “Preferred” ger dig möjligheten att konfigurera din lokala webbplats med hjälp av en rekommenderad uppsättning verktyg. “Custom” för att konfigurera din miljö själv, där du väljer intställningar.

local wp 8
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 42

Alternativet “Preferred” fungerar bra för dig som är nybörjare, medan “Custom” passar bättre till de utvecklare med mer specifika krav. Välj det som passar dig bäst!

local wp 9
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 43

Här väljer du användarnamn, lösenord och en e-postadress till din användare. Under “Advanced Options” kan du välja “multisite-installation”. Är det inte en multisite-installation du ska skapa kan du bortse från detta. Tryck sedan på knappen “Add Site”. 

Efter att du klickat på “Add Site” kommer du att se din nya webbplats listad i instrumentpanelen, tillsammans med all information:

local wp 10
Ladda ner wordpress effektivt lokalt till din dator 44

Klicka på “Admin” knappen för att logga in på din webbplats och börja jobba på ditt nya projekt! Du alltid komma tillbaka till den här instrumentpanelen om du vill göra ändringar i din lokala webbplats inställningar eller domän, så du behöver inte känna dig låst till dina inställningar. 

Se din nyskapade hemsida lite som en kodande lekplats, det finns ingen risk för att något ska gå fel, eftersom sajten inte är live! Du kan installera plugins, lägga till anpassade teman, förstöra det, fixa det, förstöra det igen…

Steg 3: Exportera din nya hemsida och ta den live

Alla steg ovan visar hur du använder Local WP för att konfigurera och använda en lokal WordPress-webbplats. Hela vitsen är att senare kunna gå live med en hemsida, och då vill du väl veta hur processen fungerar? 

I många fall kan processen att migrera eller importera en sajt till ett webbhotell vara krånglig. Det finns dock en stor chans att du kommer att behöva installera ett plugin, exportera, importera, zippa upp några filer, verifiera att din migrering fungerar, etc. Det kan bli en ganska bökig process, med mycket huvudvärk. 

Med Local Connect kan du enkelt flytta din nya webbplats mellan en testmiljö och en live-limjö via Flywheel och WP Engine. Det är en smidig och effektiv process, som vi verkligen kan rekommendera. 

Du kan skapa ett konto på Flywheel eller WP Engine (eller logga in om du redan är befintlig kund) via den lokala instrumentpanelen. Ange ditt användarnamn och lösenord för att göra anslutningen, varefter alla dina lokala och live-webbplatser kommer att listas i din lokala instrumentpanel!

Sedan är du bara några klick för att få din lokala webbplats live! När ditt konto anslutits kan du till exempel göra en kopia av en live-webbplats och förvandla den till en lokal webbplats. Sedan kan du göra ändringar och kopiera tillbaka dem till liveversionen. Smidigt va?

Slutsats

Det är riktigt smidigt att kunna skapa en lokal WordPress hemsida där du får chansen att testa och pilla ostört, i lugn och ro. Du behöver inte ladda ner WordPress. Du behöver heller inte oroa dig för att påverka din livesajt. Med Local WP kan du göra allt detta enkelt och effektivt, samtidigt som du erbjuder massor av avancerade verktyg för att förbättra dina lokala utvecklingsmöjligheter.

Kategorier