Link building / Länkbygge

Låt oss ta ditt företag till nya höjder och låt länkarna tala för sig själva!

Öka din webbplatsens synlighet och dominans på nätet med vår banbrytande link building tjänst! Genom att säkra högkvalitativa länkar från auktoritativa webbplatser hjälper vi dig att klättra till toppen av sökmotorernas resultat, dra till dig mer trafik och öka din online-närvaro. Med vår skräddarsydda link building-strategi kan du förvandla din webbplats till en magnet för potentiella kunder och positionera ditt varumärke som ledande inom din bransch.

Book a digital meeting with us today

SEO hero

Link building / Länkbygge

Låt oss ta ditt företag till nya höjder och låt länkarna tala för sig själva!

Öka din webbplatsens synlighet och dominans på nätet med vår banbrytande link building tjänst! Genom att säkra högkvalitativa länkar från auktoritativa webbplatser hjälper vi dig att klättra till toppen av sökmotorernas resultat, dra till dig mer trafik och öka din online-närvaro. Med vår skräddarsydda link building-strategi kan du förvandla din webbplats till en magnet för potentiella kunder och positionera ditt varumärke som ledande inom din bransch.

Book a digital meeting with us today

Link building

Link building, eller länkbygge som det kallas på på svenska, är en strategi där man strävar efter att få andra webbplatser att länka till din egen. En webbplats som har många inkommande länkar anses vara av hög auktoritär inom sitt ämnesområde, vilket skapar en större chans att ranka högt bland sökmotorer, exempelvis Google.

Link building gör att din webbplats auktoritet kan förbättras över tid ur ett SEO perspektiv, vilket ökar chansen att nå toppositioner bland sökresultaten. Med toppositioner menar vi bland topp 10 sökt resultat. Det som påverkar hur väl din webbplats rankas för sökord med hög konkurrens är antalet länkar till din webbplats, deras relevans och styrka. Vi på WP Media ser till att alla länkar som skapas är av hög relevans och värde för den specifika sidan den skapas för.

Google har genom åren förfinat sina algoritmer och gjort det svårare att manipulera rankningen genom konstgjorda metoder. Idag finns det en risk att bli bestraffad om man inte bygger länkar på ett korrekt sätt, vilket kan leda till en drastisk nedgång i sökmotor rankingen.

Därför är det av yttersta vikt att anlita en pålitlig SEO-byrå som kan genomföra link-building på ett sätt som förbättrar, inte skadar, din webbplats rankning. På WP Media har vi den kompetensen och erfarenheten som krävs för att hjälpa dig att öka din ranking i sökresultaten och undvika negativa konsekvenser.

Välj mellan våra flexibla paketalternativ

Link-building är avgörande för SEO, då det innebär att andra webbplatser länkar till din egen. Genom att säkra högkvalitativa och relevanta länkar kan du öka din webbplats trovärdighet och synlighet i sökresultaten, vilket i sin tur driver mer trafik till din sida.

Beginner
2 x Backlinks

Link building® Mini

660 SEK/ mån

Det här paketet är perfekt för dig som vill börja bygga upp din webbplatsens trovärdighet och synlighet online.
Med två kvalitativa backlinks varje månad får din webbplats en stadig ström av auktoritativa länkar som hjälper till att förbättra dess rankning i sökmotorresultaten.

Genom att stödja din webbplats med dessa backlinks kan du öka dess trovärdighet och öka chanserna att nå ut till en bredare publik online.

Vill beställa
Booster
4 x Backlinks

Link building® Pro

1 100 SEK/ mån

Detta paket är idealiskt för dig som vill intensifiera sin link building och se snabbare resultat.
Med fyra högkvalitativa backlinks varje månad får din webbplats en ännu kraftfullare boost i synlighet och trovärdighet online.

Dessa extra länkar hjälper till att förstärka din webbplats och öka dess synlighet i sökmotorerna, vilket kan leda till ökad trafik och fler potentiella kunder eller läsare.

Vill beställa
Pro
Anpassad efter dina behov

Skräddarsyddlösning

Få prisförslag

För dig som behöver något mer anpassat och skräddarsytt efter dina specifika behov, erbjuder vi skräddarsydda paket.

Kontakta oss för en offert så kan vi diskutera dina mål och behov för att skapa det perfekta paketet för din webbplats.

Contact us
The prices are exclusive of VAT.

Därför är link building avgörande för din online närvaro

Genom att implementera link-building kan din webbplats synlighet öka avsevärt på sökmotorer så som Google, vilket ger dig en stor konkurrensfördel gentemot de företag som inte utnyttjar denna strategi. Det är redan allmänt känt att de flesta konsumenter tenderar att klicka på det översta resultatet på exempelvis Google när det utför en sökning. Därför är det en stor fördel att ligga på toppen.

Strategin i detta fallet är att regelbundet skapa länkar/artiklar månadsvis, för att kunna se effekten av link building. Det är däremot viktigt att notera att link building tar tid och resultaten kan inte ses på en gång. Ett riktmärke brukar vara minst 90 dagar innan man kan börja se förändringar på de sökord som man försöker ranka bättre på.

Link building är en av de mest essentiella komponenterna när du marknadsför ditt företag online. Genom att ha en hög placering bland sökresultaten så ökar chansen att konsumenterna väljer att besöka din webbplats och utforska dina produkter/tjänster.

I dagens digitala värld räcker det dessvärre inte bara med en attraktiv webbplats om konsumenterna inte ens är medvetna om att din webbplats existerar. Syns du inte, finns du inte.

seo bg cover

Vilka fördelar kan link building ge dig?

Ökad organisk synlighet

Genom att bygga länkar från relevanta och auktoritativa webbplatser kan din webbplats rankas högre i sökmotorernas resultat. Detta leder till ökad synlighet för ditt varumärke och ökar sannolikheten att potentiella kunder hittar dig när de söker efter relevanta produkter eller tjänster.

Förbättrad webbplatsauktoritet

Länkar från välrenommerade webbplatser fungerar som röster för din webbplatsens auktoritet och trovärdighet. Ju fler högkvalitativa länkar du har, desto mer uppfattas din webbplats som auktoritativ av sökmotorerna, vilket kan gynna ditt varumärke och ge dig fördelar gentemot konkurrenterna.

Ökad trafik och konverteringar

Kvalitetslänkar kan inte bara förbättra din synlighet i sökresultaten utan också locka direkt trafik från andra webbplatser till din egen. Denna ökade trafik kan resultera i fler konverteringar, som kan vara allt från försäljningar till prenumerationer eller andra önskade åtgärder på din webbplats.

Stärkt varumärkesexponering

Genom att synas på andra relevanta och auktoritativa webbplatser ökar din varumärkesexponering. Länkar fungerar som en form av marknadsföring och kan hjälpa till att sprida kännedomen om ditt varumärke till nya målgrupper och marknadssegment, vilket kan leda till ökad förtroende och lojalitet hos potentiella kunder.

Do follow vs no follow

Do-follow och no-follow länkar spelar en viktig roll inom link building. Do-follow länkar förmedlar sökmotors auktoritet från en webbplats till en annan och bidrar till att höja rankingen för båda webbplatserna.

No-follow länkar används vanligtvis för att länka till andra sidor men ger sällan någon auktoritet eller rankingfördelar på egen hand. Båda länktyperna har sina användningsområden och det är viktigt att välja noggrant för att maximera SEO-fördelarna.

För en mer hållbar link-building kan det också vara fördelaktigt att variera mellan no-follow och do-follow länkar.

Är det nödvändigt att köpa länkar för att ranka på sökmotorer?

Det beror helt på vilken nisch och konkurrens som finns inom din specifika bransch. När det kommer till att köpa/skaffa länkar är det viktigt att säkerställa att de kommer från högkvalitativa webbplatser som är relevanta för din nisch, samt att de har lämpliga länkattribut (do-follow eller no-follow).

I en bransch där konkurrensen är hög kan länkar vara det som skiljer de som rankas bland de tre främsta från dem som hamnar på sida 2-3 i sökresultaten.

Men detta är inte den enda faktorn att överväga – även om länkar fortfarande är viktiga för SEO, kan sidor med bra On-page SEO men utan externa länkar ranka högt. Google var en av de första sökmotorerna att använda PageRank, en algoritm som tilldelar ett nummer baserat på antalet länkar en webbplats har. Över tid har detta system uppdaterats för att inkludera mer än bara antalet länkar.

Vanliga frågor om Link Building

Varför är det viktigt att fokusera på kvalitet framför kvantitet när det gäller link building?

Att fokusera på kvalitet istället för kvantitet när det handlar om länkar är avgörande eftersom sökmotorer som Google värderar kvalitetslänkar från auktoritativa och relevanta webbplatser högre än en mängd lågkvalitativa länkar. Kvalitetslänkar signalerar till sökmotorerna att din webbplats innehåller relevant och användbar information, vilket kan resultera i högre placeringar i sökresultaten och bättre långsiktiga resultat för din SEO-strategi.

Vilka är några etiska riktlinjer att följa för att undvika problem med link building?

För att undvika problem med link building och säkerställa en hållbar och etisk strategi är det viktigt att undvika så kallade ”black hat” tekniker, såsom köp av länkar eller överdriven användning av automatiserade link buildings verktyg. Istället bör du fokusera på att skapa högkvalitativa innehåll som är värt att länka till och arbeta för att bygga organiska och naturliga länkar genom att nätverka med andra webbplatser och skapa värdefulla samarbeten. Att följa Googles riktlinjer för webbansvar kan också bidra till att undvika problem och säkerställa att din link building-strategi är långsiktigt hållbar.

Vad är backlinks?

Backlinks, även kända som inkommande länkar eller bakåtlänkar på svenska, är helt enkelt länkar från andra webbplatser som pekar till din egen webbplats. Dessa länkar fungerar som vägar mellan olika webbsidor på internet och är en viktig del av sökmotoroptimering (SEO).

Backlinks spelar en avgörande roll för hur sökmotorer som Google bedömer relevans och auktoritet för en webbplats. Ju fler högkvalitativa och relevanta backlinks en webbplats har, desto mer sannolikt är det att den kommer att rankas högre i sökresultaten för relevanta söktermer. Därför är backlinks en viktig komponent i link building-strategier för att förbättra webbplatsens synlighet och trovärdighet online.

Vill du komma igång med Link building?

Fill in your contact details below, and we will contact you regarding your upcoming web project.

"*" indicates required fields

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.