Så här kommer du igång med WordPress

Vi hjälper såväl privatpersoner som små och medelstora företag att komma igång med sina WordPress-hemsidor. Här nedan berättar vi hur du i tre steg skapar en hemsida i WordPress. Vi lägger fram de viktigaste grundstenarna som du sedan kan bygga vidare på utifrån dina visioner och behov.

Kom igång snabbt och enkelt med din WordPress-hemsida eller blogg

Steg 1 – Välj domän

Här till vänster kan du enkelt söka igenom olika toppdomäner som tex .com, .se, .eu, .nu mm. Beroende på typ av domän varierar priserna – för att komma igång med WordPress behöver du börja med en domän.

Du kommer säkert märka att vissa domännamn du testar är upptagna, tyvärr är det “först till kvarn” som gäller här. I vissa fall går det att kontakta ägaren av domänen med ett erbjudande om att köpa loss den.

När du väl har valt en domänadress köper du den, vilket låser den till dig för kommande år. Vanligtvis köps domänadresser för ett år i taget, i vissa fall även för längre perioder. Efter att du hittat och köpt den perfekta domänadressen aktiverar vi den åt dig. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan en domän aktiverats.

Är din domänadress ledig?

loading
Please enter your domain.
Please verify that you are not a robot.

Steg 2 – Skaffa webbhotell

När du väl har köpt en domän måste den “bo” någonstans. Här kommer webbhotell/hosting in i bilden. Ett webbhotell är en server som “hostar” (lagrar) din hemsidas alla filer.

Det finns en uppsjö av webbhotell, både svenska och utländska, alla med sina fördelar och nackdelar. Vi har valt att samarbeta med Flywheel, som är en renodlad WordPress Premium hosting. För en snabbare, stabil och skalbar webbhotell. Byggd från grunden med Google Cloud teknik.

Vi har gjort det enkelt för dig. Vi stöttar dig i köpandet av domän och webbhotell. Därefter fixar vi allt runt omkring: Aktiverar domänen mot en webbplats och skapar en databas, e-postadresser, backup och alla andra konfigurationer som du behöver.

Steg 3 – Installera WordPress

Sådär! Nu är domänen vald, betald och aktiverad samt webbhotellet fixat. Det sista steget återstår, nämligen att installera redigeringsverktyget WordPress. Vi utför installationen åt dig och lär dig de grundläggande funktionerna i WordPress du behöver kunna för att börja bygga din hemsida eller blogg. Som startpunkt kommer du ha en fungerande WordPress-hemsida eller blogg, som du själv kan jobba vidare med genom att ändra tema, design, installera plugins eller kanske öppna en webbutik.

Hjälp, jag förstår inte?!

Vi förstår att det kan kännas lite krångligt i början, därför kan du boka fjärrhjälp för att få en genomgång av dessa steg och de grundläggande funktionerna i WordPress.
Känns någonting oklart kan du prata med oss i vår chatt eller maila oss via vårt kontaktformulär. Inga frågor är för dumma, vi har också varit nybörjare och ser alltid fram emot att lära fler hur man gör, så fråga på!

Du kan alltid få hjälp från början till lansering med din nya WordPress hemsida, det ingår alltid en introduktion till WordPress redigeringsverktyget.

Happy surfing 🙂

Få Premium hosting för din WordPress hemsida

WordPress webbhotell Premium
Premium WordPress hantering för din hemsida

Vi erbjuder Flywheel Premium WordPress hosting, byggd på Google Cloud teknik för att passa olika kunders behov och globala utmaningar. Målet är att tillhandahålla flexibla och kraftfulla tjänster för en stabil, prestanda stark WordPress installation och med en skalbar teknik. Flywheel är en renodlad WordPress premium plattform.

Byggd från botten till topp för WordPress, med prestanda och säkerhet i fokus redan i servernivå. Med vår partner behöver man inte ha några cache-plugin eller andra Malware-plugins, detta sköts av Flywheel servertekniker.