domainreg-image
Vi hjälper såväl privatpersoner som små och medelstora företag att kom igång med WordPress hemsida. Här nedan berättar vi hur du i tre steg skapar en hemsida i WordPress. Vi lägger fram de viktigaste grundstenarna som du sedan kan bygga vidare på utifrån dina visioner och behov.

Kom igång snabbt & enkelt med din WordPress hemsida eller blogg

Steg 1 - Välja domän

Här till vänster kan du enkelt söka igenom olika toppdomäner som tex .com, .se, .eu, .nu mm. Beroende på typ av domän varierar priserna – föra att kom igång med WordPress, behöver du börja med en domän.

Du kommer säkert märka att vissa domännamn du testar är upptagna, tyvärr är det “först till kvarn” som gäller här. I vissa fall går det att kontakta ägaren av domänen med ett erbjudande om att köpa loss den.

När du väl har valt en domänadress köper du den, vilket låser den till dig för kommande år. Vanligtvis köps domänadresser för ett år i taget, i vissa fall även för längre perioder. Efter att du hittat och köpt den perfekta domänadressen aktiverar vi den åt dig. Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan en domän aktiverats.

Är din domänadress ledig?
Steg 2 - Skaffa webbhotell

När du väl har köpt en domän måste den “bo” nånstans. Här kommer webbhotell/hosting in i bilden. Ett webbhotell är en server som hostar (lagrar) din hemsidas alla filer.

Det finns en uppsjö av webbhotell, både svenska och utländska, alla med bra och mindre bra egenskaper. Vi har valt att samarbeta med Oderland i den här fallet, ett webbhotell som täcker de flesta av dina grundläggande behov och lite till – allt du behöver för kom igång med WordPress helt enkelt.

Vi har gjort det enkelt för dig. Vi stöttar dig i köpandet av domän och webbhotell. Därefter fixar vi allt runt omkring: Aktiverar domänen mot en webbplats och skapar en databas, e-postadresser, backup och alla andra konfigurationer som du behöver.

Steg 3 - Installera WordPress

Sådär! Nu är domänen vald, betald och aktiverad samt webbhotellet fixat. Det sista steget återstår, nämligen att installera redigeringsverktyget WordPress. Vi utför installationen åt dig och lär dig de grundläggande funktionerna i WordPress du behöver kunna för att börja bygga din hemsida eller blogg. Som startpunkt kommer du ha en fungerande WordPress hemsida eller blogg, som du kan själv utveckla vidare med ändra tema, design, installer plugins eller kanske du planerar öppna en webbutik.

Har du några funderingar? Ställ dina frågor via chatten.

Hjälp, jag förstår inte?!

Vi förstår att det kan kännas lite krångligt i början, därför kan du boka kostnadsfri fjärrhjälp för att få en genomgång av dessa steg och de grundläggande funktionerna i WordPress.
Känns någonting oklart kan du prata med oss i vår chatt eller maila oss via vårt kontaktformulär. Inga frågor är för dumma, vi har också varit nybörjare och ser alltid fram emot att lära fler hur man gör, så fråga på!

Happy surfing 🙂

Ett av Sveriges ledande webbhotell

Vår partner Oderland

Vi erbjuder vår partners webbhotell, virtuella servrar och avancerade drifttjänster för våra kunder inom olika branscher. Målet är att tillhandahålla flexibla och kraftfulla tjänster på ett stabilt och säkert sätt med den bästa support som går att leverera. Uppenbarligen har vi lyckats för våra kunder är nöjdare än någonsin.

Andra tjänster för din hemsida